کاربرد شتاب نگاشت ها در تحلیل تاریخچه زمانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0493
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4329
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر پرویز خسروی امیری

دانشجوی کارشناسی ارشد عمران سازه، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،گروه عمران،رودهن،ایران

سعید حاجی قاسمعلی

ریاست دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن،گروه عمران،رودهن،ایران

سعید حسینی

محقق و پژوهشگر علمی

چکیده

یکی از مناسب ترین روشهای تخمین رفتار لرزه ای ساختمانها استفاده از تحلیل غیر خطی تاریخچه زمانی می باشد . به این منظور می بایست رکوردهای زلزله در نظر گرفته شده به مقیاس در آیند . آیین نامه ها و دستورالعمل ها روشهای متفاوتی را جهت مقیاس سازی ارایه نموده اند البته اکثر روشهای مقیاس سازی برای روشهای تحلیل دینامیکی خطی ارائه شده اند . در این تحقیق به بررسی روشهای مختلف مقیاس سازی رکوردهای زلزله پرداخته شده است . در ابتدا شتابنگاشتها باتوجه به پیشنهادات آیین نامه های زلزله ایران 2800 و UBC انتخاب شده اند برای بررسی رفتار لرزه ای مدل ها از سه شتاب نگاشت زلزله قوی استفاده شده است و تحلیل شتاب نگاشت ها و در ادامه طیف های طرح اولیه و همپایه شده توسط نرم افزار سایزموسیگنال( seismosignal ) انجام گرفته است. در این راستا از روش تحلیل تاریخچه زمانی با استفاده از شتاب نگاشت هم پایه بر اساس طیف آیین نامه 2800 منطبق بر خاک منطقه استفاده شده است تا اینکه بهتر و واقعی تر سازه مورد بررسی قرار گیرد زیرا تحلیل تاریخچه زمانی بر اساس شتاب نگاشت خاستگاه سازه بهترین و واقعی ترین نتایج را در مورد سازه ها نشان می دهد.

کلیدواژه ها

شتاب نگاشت ، طیف طرح ، seismosignal ، تحلیل دینامیکی تاریخچه زمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.