تعیین درصد وزنی بهینه و محل بهینه میراگرهای جرمی در کنترل غیر فعال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0486
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 889
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید ضیاء الدین کاظمی دینان

کارشناس ارشد عمران

امین غفوری پور

دکتری عمران استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دوبی

حامد عنایتی

دانشجوی دکتری عمران دانشگاه تهران

مهدی کیانی

دانشجوی دکتری عمران دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

قرار گیری کشور ما در منطقه لرزه خیز دنیا و وقوع زلزله های شدید در این منطقه نیاز به کنترل سازه ها در مقابل اینگونه حوادث طبیعی را در کشور به خوبی روشن می کند از طرفی کنترل غیر فعال روشی موثر در کاهش بازتاب سازه ها بدون نیاز به منبع انرژی خارجی است از طرفی دیگر هزینه نصب ، راه اندازی و نگهداری این میراگرها بسیار کم می باشد این میراگر ها با جذب انرژی توسط المان سازه ای و در نتیجه کاهش خرابی و خسارت می گردد در تحقیق پیش رو به بررسی عملکرد کنترل غیر فعال سازه با میراگر جرمی پرداخته شده است . در این مطالعه درد وزن بهینه این نوع میراگرها و محل بهینه قرارگیری آنها تعیین می گردد از یک سازه ده طبقه جهت انجام مطالعات استفاده می گردد. مشخصه های مربوط به این سازه ها (ماتریس سختی، جرم و ماتریس میرایی) از طریق منابع معتبر و نیز استفاده از روابط اجزا محدود و تحلیل سازه ها و نیز با صرفنظر از تغییر شکل محوری در برابر ممان و بارهای وارده محاسبه شد. بعد از این مرحله سازه در opensees مدلسازی گردید وزن میراگر و محل آن تغییر داده تا مقادیر بهینه تعیین گردد در نهایت نتایج حاصله از سازه با میراگر نصب شده با سازه بدون میراگز مقایسه و نتایج حاصله بیان می شود با توجه به نتایج به دست آمده مشخص می گردد که درصد وزنی 4% به عنوان درصد وزنی بهینه میراگر جرمی تعیین گردید همچنین استفاده از دو میراگز در طبقه نهم و دهم نسبت به سایر حالت ها پاسخ بهینه تری دارد به نحوی که Rms جابجایی حدودا 20 درد و Rms شتاب بین 25 تا 30 درصد نسبت به حالت بدون میراگر کاهش یافته است.

کلیدواژه ها

میراگر جرمی، نرم افزار opensees، سازه های نیمه مرتفع، درصد وزنی بهینه، محل بهینه میراگر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.