نقش تزریق سیمان درایجاد اختلاف تراز آب زیر زمینی بالا و پایین دست پرده آببند سد سیمره
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0432
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 600
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی- پرسنل شرکت مهندسین مشاور مهاب قدس
چکیده
در تمامی سدها صرف نظر از نوع مصالح به کار رفته در بدنه و یا نحوه طراحیشان احتمال وقوع نشت وجود دارد. به طور کلی نشت آب از پی، بدنه سد، تکیه گاهها و محدوده مخزن امکان وقوع دارد. حجم آب نشت یافته در سدهای مختلف میتواند از مقادیر بسیار ناچیز تا احجام قابل توجه تغییر نماید. فرار آب میتواند در مکانهایی نظیر رویه پائین دست و پنجه سدها یا در ترازهای پائین تر از سطح آب دریاچه که در محدوده پایین دست قرار میگیرند اتفاق بیفتد. نشت آب در پائین دست سدها میتواند به صورت افزایش رطوبت و ایجاد نرمی در خاک همراه با توسعه پوشش گیاهی نمایان شده و یا به صورت جریانهای متمرکز و کانالی شکل از آب دیده شود. علاوه بر این فرار آب می تواند منجر به افزایش آبدهی چشمه ها و بالا آمدن سطح پیزومتری در پایین دست گردد. فرار آب در محدوده سد و سازه های وابسته به آن در بعضی از موارد هیچ خطری را به دنبال ندارد ولی در مواردی نیز ممکن است منجر به وقوع ناپایداری در سد یا سازه های وابسته شده و در بعضی از موارد نیز ممکن است منجر به کاهش بهره دهی مجموعه سازه ها گردد. در این مقاله سعی شده تا اختلاف تراز آب زیر زمینی در پایین دست وبالادست بدنه سد که در اثر عملکرد پرده آببند ایجاد می شود نشان داده شود.کلیدواژه ها
چاه مشاهده ای، سد سیمره، پرده آببند، تراز آب زیر زمینی وتزریق سیمانمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.