تطابق روش های ژئوفیزیک و ژئوتکنیک درتعیین بستر سنگی وضخامت رسوبات ساختگاه سد سیمره

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0431
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 849
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رجبعلی فلیحی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی- پرسنل شرکت مهندسین مشاور مهاب قدس

چکیده

یکی از روش های معمول در شناسایی تحت الارضی لیتولوژی ساختگاه سازه ها روش ژئوفیزیکی (ژئوالکتریکی) می باشد. که در این روش ویژگیهای زمینشناسی و زمین ساختی تشکیلات، تفکیک و برآورد ضخامت لایه ها ، تعیین عمق سنگ کف و نیز موقعیت بی هنجاریها تعیین می گردد. این عملیات در محدوده سد سیمره با 123 سونداژ الکتریکی با آرایه الکترودی شلومبرگر در امتداد 12 مقطع در جناح چپ وراست برداشت شده است. در جهت تطابق این روش وروش ژئوتکنیک (حفاری مغزه گیری) به نتایجی دست یافته که صحت شروع بستر سنگی وضخامت رسوبات در محدوده ساختگاه سد سیمره را مورد تایید قرار داده است. بر اساس اطلاعات حاصل از انجام مطالعات ژئوالکتریک وعملیات حفاری مغزه گیری در محدوده سد سیمره ، لایه ها بطور کلی از کنگلومرای بختیاری، سازند گچساران و آهک آسماری تشکیل شده که تغییراتی در آنها دیده می شود، لایه های سطحی از کنگلومرای بختیاری، تشکیلات گچساران و همچنین از رسوبات دانه ریز تا دانه متوسط همراه مقادیر متفاوت رس تشکیل شده است. در این مقاله سعی شده از دو روش ذیل که نتایجی یکسان داشته، تشریح نماییم. -1- روش ژئوفیزیک(ژئوالکتریک) -2 -روش ژئوتکنیک(حفاری مغزه گیری)

کلیدواژه ها

لیتولوژی، ژئوفیزیک، سونداژ الکتریکی، سازند های زمین شناسی وسد سیمره

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.