طراحی سامانه کاربردی مدیریت ارتباطات ذینفعان پروژه با هدف ذخیره سازی هوشمند اسناد متنی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0108
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 986
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد حسن سبط

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

وحید شاه حسینی

استادیار دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

حسین حجرالاسودی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی و مدیریت ساخت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر

چکیده

تامین قابلیت جست و جو و بازیابی سریع و دقیق اسناد، جهت دسترسی ذینفعان پروژه به اطلاعات موجود در آنها امری ضروری می باشد که در دهه های اخیر مورد توجه محققین قرارگرفته است. در مدیریت دعاوی، تامین چنین قابلیتی به کاهش زمان و هزینه رسیدگی به دعاوی و همچنین کاهش خطای احتمالی موجود در روش های فعلی که برگرفته از بازیابی اسناد کاغذی می باشد، خواهد انجامید. از تلاش های صورت گرفته می توان به تعریف الگوریتم ها و سیستم هایی برای بازیابی اطلاعات موجود در اسناد متنی ساختار نیافته اشاره کرد که علاوه بر پیچیدگی، زمان بر و پرهزینه نیز می باشند. از این رو، در این پژوهش سیستمی طراحی و پیشنهاد می گردد که با کمک آن بتوان ضمن سازمان دهی ارتباطات و مکاتبات ذینفعان پروژه، اطلاعات موجود در اسناد مورد مکاتبه را به صورت هوشمند و تحت ساختار از پیش تعیین شده ذخیره نمود. علاوه بر آن، با توجه به هوشمند بود این روش مستند سازی، قابلیت پردازش و کنترل قواعد گوناگون بر اطلاعات ذخیره شده وجود خواهد داشت. در این مقاله چارچوبی اجرایی برای ذخیره سازی هوشمند اطلاعات قراردادی موجود در اسنادی که در روند پروژه مابین ذینفعان پروژه مبادله می گردد تدوین گردیده و پیشنهاد شده است. این سیستم امکان کنترل روند پیشرفت پروژه و کنترل خودکار قواعد قراردادی را فراهم خواهد آورد. از ویژگی های اینسیستم می توان به سهولت پیاده سازی آن در کلیه پروژه های عمرانی اشاره نمود. پیشگیری از وقوع دعاوی، تسهیل رسیدگی به دعاوی، کاهش زمان و هزینه رسیدگی به دعاوی، پایش خودکار و اصلاح روند پروژه از مزایای مورد انتظار پژوهشگران در صورت پیاده سازی سیستم پیشنهادی در پروژه های عمرانی می باشد.

کلیدواژه ها

مدیریت ادعا، مستند سازی، مدیریت اسناد، مدیریت قرارداد، تحویل یکپارچه اقلام پروژه، IPD

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.