مستند سازی فعالیت های مرمتی ساختمان شماره 2 مجموعه چرم خسروی تبریز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
  • کد COI اختصاصی: ICSAU02_0080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1003
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی نارنگی

کارشناس ارشد معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

حامد بیتی

کارشناس ارشد معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

مجتبی روشن

کارشناس ارشد معماری و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اسلامی تبریز

حسن ثانی

کارشناسی ارشد عمران و سرپرست تیم نظارت مقاوم سازی مجموعه چرم خسروی تبریز

چکیده

در باور رایج ، معماری بدون ساختن معماری نمی شود بنابراین لازمه پدید آمدن معماری انجام عملی (ساختن) است ساختن نیز مانند هر عمل دیگری بی نیاز از عامل اندیشه و فکر نیست چه اندیشه خودآگاه و چه اندیشه ناخودآگاه . در معماری اندیشه به ساختمان شکل می دهد از ابتدای بررسی مسئله طراحی تا پایان اجرای ساختمان و تاریخ معماری جایگاهی ژرف در اندیشه معماری دارد و امکان مطالعه تاریخ بدون ثبت آن و یا به عبارتی " مستند نگاری" وجود ندارد مستند نگاری فرایند بازخوانی ، یادآوری، ثبت ، تدوین و تکمیل دقیق و سنجیده تجربه ای که رویدادهای متعادل آن با محیط را می توان در یک قالب زمانی و مکانی به صورت روشمند توصیف و تحلیل نمود می باشد. این مطالعه به دنبال تبیین مفهوم و اهمیت مستندنگاری در حوزه معماری می باشد و در این راستا به معرفی یک تجریه عینی در ارتباط با یکی از ساختمان های مجموعه چرم خسروی تبریز پرداخته است در این مطالعه از راهبرد تحقیق توصیفی- تحلیلی استفاده شده است در این راستا علاوه بر مطالعه اسناد ، مدارک و عکس ها با انجام مصاحبه با دست اندرکاران مرمت مجموعه به جمع آوری مستندات مربوط به مرمت مجموعه پرداخته شده است نتایج مطالعه ضمن ثبت فعالیت های مرمتی صورت گرفته در کارگاه مورد اشاره بر اهمیت مستند نگاری در فرایند فعالیت های مرمتی تاکید کرده و سایر محققان را به انجام فرایند ثبت در فعالیت های مرمتی توصیه می نماید.

کلیدواژه ها

تاریخ نگاری، مستند سازی، مجموعه چرم خسروی، دانشگاه هنر اسلامی تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.