تاثیر فرهنگ بر معماری بومی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنگره بین المللی سازه ، معماری و توسعه شهری
- کد COI اختصاصی: ICSAU02_0042
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1363
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا
دانشجوی کارشناسی ارشد تکنولوژی معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد بین المللی جلفا
چکیده
معماری بومی برگرفته از الگوهای فرهنگی و نمایانگر آداب و رسوم ، روحیه و احساسات ، ، اندیشه و عقیده ، ذوق و هنر جامعه است. از این نظر در احیای سنتهای ارزشمند فرهنگی و ابقای هویت ملی نقش بسیار مهمی ایفا می کند یکی از راه های پایداری اصالت هر جامعه در حفظ نشانه های فرهنگی، چه در پوشش ها ، گفتار و رفتار و چه در سبک معماری است در مقابل کم اعتنایی به هر بخش از آثار شناسنامه ای ملی هر جامعه سبب می شود تا تا نگاه وارداتی بر نشانه های فرهنگی سایه افکند. تحولات قرن بیستم بر شرایط اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی، تاثیرات قابل توجهی داشته است گسترش سریع ماهر زندگی مدرن به جای معیشت بومی و سنتی در جوامع بشری و تغییر در شیوه های معماری و ساخت موجب گسترش بی انتظام زیستگاه ها و بوم سامانه های طبیعی ، نابودی جوامع سنتی روستایی و زمین های کشاورزی، مصرف و تخریب بی رویه منابع طبیعی ، نابودی جوامع سنتی روستایی و زمین های کشاورزی، مصرف و تخریب بی رویه منابع طبیعی و رشد فزاینده آلودگی های هوا و محیط زیست در شهرهای بزرگ شده و تعادلی که زمانی بسیار طولانی در جامعه سنتی میان محیط انسانی و محیطی طبیعی برقرار بوده ، برهم زده است. در گذشته روح فرهنگ دارای ثبات بیشتر، بدون پویایی بود . تمایزهای قبیله ای ، قومی، نژادی، فواصل، مرزهای عبور ناپذیر طبقاتی ، وابستگی به اقلیم ، سرزمین ، آیین ها تاثیر خود را روی شکل و فضای معماری بر جا می گذاشت این ویژگی ها موجب پیدایش تفاوت های شکلی متمایزی در الگوهای زندگی ، فضاهای زیستی و ابنیه آزمایشی ، آیینی و حتی سکونت گاه ها می شد ولی تحولات قرن حاضر موجب دگرگونی و تغییراتی در بین برخی جلوه های زندگی و فرهنک جامعه شد . حرکت و روند معماری سنتی باز ایستاد و از طرفی به علت سرعت وقوع تحولات، فرصت تطابق با فرهنگ را پیدا نکرد لذا در مقاله حاضر سعی در معرفی معماری بومی با استفاده از روش توصیفی - تحلیلی ابتدا به بررسی تحقیقات و اسناد پیشین در زمینه تعریف فرهنگ و معماری بومی و تاثیر این دو بر هم می پردازد.کلیدواژه ها
معماری بومی ، فرهنگ بومی، معماریمقالات مرتبط جدید
- ارزیابی تاثیر فناوریهای نوین دیجیتال (BIM)، هوش مصنوعی و اینترنت اشیا بر بهبود بهره وری و کاهش ریسک در پروژه های ساخت و ساز ایران مطالعه) مورردی اداره کل نوسازی شهر تهران منطقه (۸)
- سازه های مقاوم هوشمند جهت بهینه سازی مصرف انرژی با محوریت زیست محیطی
- درآمدی بر امکان حضور رهنمودهای باغسازی معماری اسلامی در پیشبرد طراحی منظر معاصر
- باغسازی در معماری اسلامی؛
- شناسایی ریسکهای موثر در پیشرفت فیزیکی پروژه های ساخت به روش بهترین بدترین فازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.