نقش و مقاومت برگ پرچم در مقایسه با سایر برگ های گندم به آفت مینوز برگ غلات (Lep. Elachistidae) Syringopais temperatella Led در خوزستان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,570

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAHEC01_472

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

حالت دفاعی برگ پرچم در بسیاری از باریک برگ ها از جمله گندم نسبت به بعضی از آفات برگخوار در خور توجه می باشد و با استفاده از این واکنش می توان با تنظیم تاریخ کاشت ورود کاشتن مزارع از حالت دفاعی برگ پرچم نسبت به خسارت آفات جهت جبران کسری سایر برگ ها در ذخیره سازی و اسمیلاسیون گیاه بر اساس یک رنامه مدیریت مبارزه تلفیقی استفاده نمود بر اساس مطالعات تعدادی از محققین از جمله والز و همکاران (1993) بر روی گیاهان باریک برگ از جمله جو (Hordeum vulgar) و setaria italica و s.virdis در ارتباط با حالت دفاعی برگ پرچم نسبت به آفات برگخوار نتایج نشان داده که مهمترین عضو توسعه و رشد و نمو سنبله و مقابله با آفات ، برگ پرچم می باشد و با جدا کردن برگ پرچم تعداد و مقدار وزن دانه با سطح معنی داری کاهش می یابد و به علاوه برگ پرچم در مقایسه با سایر برگ ها کمتر آفات را جلب می کند. جهت مقایسه تحمل و عدم رجحان غذایی پرچم با سایر برگ ها در مقابل آفت مینوز برگ غلات در سال زراعی 88-1387 در مزرعه با آلودگی فوق العاده شدید در مرحله لاروهای سنین آخر (قبل از شفیره) و زمان خوشه دهی گیاه به طور تصادفی از 200 بوته در آلودگی شدید و به صور ضربدری از تعداد برگ های آلوده و سالم تعداد لارو بر برگ های آلوده ، میانگین تعداد لارو بر برگ های آلوده میانگین تعداد لارو بر برگ و درصد برگ های خورده شده در برگ های شماره 3، 4، 5 و 6 (برگ پرچم) آمار برداری به عمل آمد و نتایج نشان دادند که : درصد آلودگی در برگ پرچم 27% ولی در برگ های سوم ، چهارم و پنجم به ترتیب 99% ، 95/5% و 44% تعداد لارو در 100 برگ به ترتیب در برگ پرچم 88/5 و در سایر برگ ها به ترتیب 80/5، 89 و 86 و درصد سطح برگ خورده شده در برگ پرچم 8/62 و سایر برگ ها به ترتیب 81/4 ، 71/4 و 63/6 که با مقایسه انها با آزمون z بین برگ پرچم و سایر برگ ها اختلاف معنی دار می باشد.

نویسندگان

غلامرضا جمسی

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز

ساینا جمسی

مربی دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز دانشگاه آزاد اسلامی واحد رامهرمز

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اقلیدی، سیف اله، 1340. برگ خوار گندم، نشریه موسه آفات ...
  • امام، یحیی و منصور نیک نژاد، 1372. مقدمه‌ای برفیزیولوژی عملکرد ...
  • جمی، غلامرضا. 1381. بیواکولوژی مینوز برگ غلات و مدیریت تلفیقی ...
  • کوچکی، عوض ومحمد بنایان اول. 1373.فیزیولوژی عملکرد گیان زراعی (ترجمه)، ...
  • تعداد کل برگ 200 200 200 200 ...
  • Georghiou , G.P. 1956. The Cereal leaf miner and its ...
  • Walls, M , Mutikainen, P. .Oj ala, A .&M.Kusipalo. 1993.Damage ...
  • نمایش کامل مراجع