بررسی تاثیر مقادیر مختلف کود اوره و کود زیستی ورمی کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد عدس به صورت کشت زمستانه در شرایط دیم خرم آباد

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_438
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 575
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الناز خشنود

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

پیام پزشکپور

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان

مسعود رفیعی

استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

به منظور بررسی کاربرد مقادیر مختلف کود اوره و کود زیستی ورمی کمپوست بر عملکرد و اجزای عملکرد عدس در کشت زمستانه در شرایط دیم خرم آباد این پژوهش در سال زراعی 1390-1389 در ایستگاه تحقیقاتی دانشگاه آزاد اسلامی واقع در کمالوند اجزا گردید . آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت . فاکتور کود شیمیایی در چهار سطح شامل 0، 50، 100 و 150 کیلوگرم اوره در هکتار و فاکتور کود زیستی در سه سطح شامل 0، 10 و 20 تن ورمی کمپوست در هکتار بود. صفات کمی و کیفی مورد ارزیابی قرار گرفتند نتایج تجزیه واریانس نشان داد کود اوره بر تعداد دانه در غلاف، تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلاف تک بذری و دو بذری در بوته، وزن دانه تک بوته، .وزن 100 دانه، شاخص برداشت ، اثر معنی داری داشت. همچنین کود زیستی ورمی کمپوست اثر معنی داری روی تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلاف تک بذری و دو بذری در بوته، وزن دانه تک بوته، وزن صد دانه ، عملکرد دانه داشت. بیشترین عملکرد دانه به میزان 2245 کیلوگرم در هکتار مربوط به مصرف توام کود زیستی ورمی کمپوست و کود اوره به ترتیب به میزان 20 تن در هکتار و150 کیلوگرم در هکتار بود مطالعه ضرایب همبستگی صفات مورد مطالعه نشان داد که عملکرد دانه با صفات تعداد دانه در غلاف، تعداد دانه در بوته، تعداد غلاف در بوته، تعداد غلاف تک بذری، تعداد غلاف دو بذری، وزن تک بوته، وزن صد دانه همبستگی مثبت و معنی داری در سطح 5 درصد نشان داد. با توجه به افزایش قابل توجه میانگین عملکرد دانه و سایر صفات مصرف 20 تن در هکتار کود زیستی ورمی کمپوست و 150 کیلوگرم در هکتار کود اوره در کشت زمستانه در شرایط دیم خرم آباد توصیه شد.

کلیدواژه ها

عدس دیم، کود ازته، کود زیستی، ورمی کمپوست، عملکرد دانه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.