ارزیابی کیفی تناسب اراضی بر روی محصولات یونجه و ذرت دانه ای در منطقه شیرین آب استان خوزستان

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 432

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NCAHEC01_426

تاریخ نمایه سازی: 16 خرداد 1394

چکیده مقاله:

یکی از عوامل اصلی و شناخته شده توسعه پایدار کشاورزی به کار گرفتن اراضی به تناسب پتانسیل آنها برای مناسب ترین نوع بهره وری است که اصطلاحا به آن تناسب اراضی یا (Land suitability) می گویند. بنابراین استفاده از اراضی بر اساس امکانات بالقوه و بالفعل انها در قالب مطالعات تناسب اراضی باید انجام گیرد در این تحقیق ارزیابی تناسب کیفی اراضی برای محصولات یونجه و ذرت دانه ای در ناحیه ای به وسعت 9000 هکتار در منطقه شیرین آب شوشتر انجام گردید ارزیابی تناسب اراضی دو محصول یونجه و ذرت دانه ای در زراعت آبی با دو روش محدودیت ساده و پارامتریک (استوری و ریشه دوم) صورت گرفت که با مقایسه نیازهای آنها با خصوصیات اراضی کلاس های تناسب برای هر یک تعیین شد. بر اساس گزارش های خاکشناسی موجود نه سری خاک انتخاب و مطالعه گردید. برای تعیین مشخصات اقلیمی از اطلاعات هواشناسی ایستگاه دزفول استفاده شد نتایج بدست آمده به روش محدودیت ساده و پارامتریک نشان داد کلاس های اقلیمی در منطقه برای یونجه (s1) و برای ذرت دانه ای (s2)و کلاس عمده واحدهای اراضی به روش محدودیت ساده برای تولید یونجه و ذرت دانه ای (s2) می باشد. و به روش استوری و ریشه دوم برای تولید یونجه (s1) و برای ذرت دانه ای (s2) تعیین گردید . مهمترین خصوصیات اراضی محدود کننده برای یونجه آهک و برای ذرت دانه ای بافت و آهک می باشد از دو روش پارامتریک شاخص استوری و ریشه دوم ، روش ریشه دوم با واقعیت های موجود در منطقه هماهنگی بیشتری نشان می دهد.

نویسندگان

پریسا پدیدیان

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه علوم و تحقیقات خوزستان

پیوند پاپن

کارشناس ارشد خاک شناسی سازمان آب و برق خوزستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بی نام. 137، نقشه رژیم رطوبتی و حرارتی خاک‌های ایران، ...
  • مطالعات نیمه تفضیلی دقیق خاکشناسی و طبقه‌بندی اراضی منطقه شیرین ...
  • گیوی، جواد . 1376. ارزیابی کیفی تناسب اراضی برای محصولات ...
  • گیوی، جواد . 1377. ارزیابی کیفی، کمی، اقتصادی و تعیین ...
  • FAO. 1983. Guidelines: Land evaluation for rainfed agriculture. FAO Soils ...
  • Sys, C.E. Vanranst an. J. Debaveye. 1993. Land evaluation, part ...
  • نمایش کامل مراجع