بررسی تاثیر سطوح مختلف سالیسیلیک اسید بر بهبود مولفه های جوانه زنی گیاه کنجد (Sesamum indicum) تحت تنش خشکی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_390
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مائده کمالی

دانش اموخته کارشناسی ارشد اصلاح نباتات دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

زهره انصار

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت دانشگاه صنعتی شاهرود

سبحان کردجزی

دانش اموخته کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

کنجد با نام علمی سساموم ایندیکوم گیاهی یکساله از تیره کنجد و یکی از دانه های روغنی و خوراکی مهم در کشاورزی سنتی نواحی گرم و ظاهرا قدیمی ترین دانه روغنی در جهان می باشد . جوانه زنی بذر یکی از مراحل زیستی و تعیین کننده در چرخه رشدی گونه های گیاهی است زیرا تضمین کننده استقرار گگموفق گیاه و عملکرد نهایی آن است استقرار ضعیف گیاهان از علل معمول و اصلی کمی عملکرد به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک می باشد (زارع و همکاران). تنش های زنده و غیر زنده از جمله کمبود و یا برعکس فراوانی بیش از حد آب می تواند سرعت جوانه زنی و رشد را کاهش داده یا به طور کامل از جوانه زنی بذر و ظهور گیاهچه جلوگیری نماید. بهبود سرعت جوانه زنی بذر می تواند باعث استقرار بهتر گیاهچه به ویژه در شرایط تنش خشکی شود.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.