بررسی اثر پیش تیمار آبی بذر بر شاخص های جوانه زنی ، کارایی و تحرک ذخایر بذور سویا
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
- کد COI اختصاصی: NCAHEC01_302
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 509
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار گروه رزاعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
استادیار گروه رزاعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده
جوانه زنی اولین مرحله حساس در چرخه زندگی گیاهان به شمار می رود که تعیین کننده استقرار مطلوب گیاه و عملکرد نهایی آن است پیش تیمار بذور به عنوان تکنیکی نوین و کارامد در زمینه بهبود شاخص های جوانه زنی و در نهایت عملکرد می باشد به منظور مطالعه اثر پیش تیمار آبی بذر بر فرایند جوانه زنی ، رشد گیاهچه و تحرک ذخایر بذر سویا Glycine max(L)Merr رقم L17 آزمایشی در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 4 تکرار 50 بذری در سال 1390 در آزمایشگاه تکنولوژی بذر دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی انجام گردید . تیمار آزمایشی در این طرح شامل مدت زمان قرار گیری بذور در آب مقطر و به میزان صفر (شاهد ،p1)و 6(p2) و 12 (p3) و 18 (p4) و 24 (p5) ساعت بود نتایج تجزیه وارانس نشان داد که با افزایش مدت زمان پیش تیمار شاخص های جوانه زنی و کارایی تحرک ذخایر نسبت به تیمار شاهد (p1) افزایش پیدا کرده است حداکثر این اختلاف مربوط به تیمار (p4) بود. با افزایش مدت زمان پیش تیمار میزان استفاده از ذخایر بذر افزایش یافت که این میزان در تیمار (p5) بیشتر از سایر تیمارهای آزمایشی بود که علت آن را می توان با نشت غشای سلول و تخریب ساختارهای غشایی مرتبط دانست آنالیز داده ها نشان داد پیش تیمار بذور با مکانیسم سرعت بخشی به روند تخلیه ذخایر بذر و افزایش کارایی تحرک می تواند باعث افزایش شاخص های جوانه زنی گردد.کلیدواژه ها
سویا، پیش تیمار آبی، جوانه زنی، تحرک ذخایرمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.