بررسی اثرات کاربرد کود زیستی فسفاته بارور 2 و کنترل علف های هرز بر عملکرد بیولوژیک ذرت رقم 704

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 624
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرود سوری

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

علی خورگامی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

مسعود رفیعی

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد

چکیده

به منظور بررسی اثرات کنترل علف های هرز و کود زیستی (فسفاته بارور 2) بر عملکرد بیولوژیک ذرت (Zea mays L) رقم 704 آزمایشی در شهرستان کوهدشت در بهار سال 1390 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا در آمد فاکتور اول کنترل علف های هرز در سه سطح شامل 1- کنترل شیمیایی با علفکش های فورام سولفورون 2- دوبار وجین علف های هرز 3- شاهد بدون کنترل و فاکتور دوم کوددهی در سه سطح شامل 1- کود زیستی بارور 2، 2- کود شیمیایی رایج 3- تلفیقی از هر دو نوع کود در نظر گرفته شدند. نتایج آزمایش نشان داد که اثر سطوح مختلف کودی و کنترل علف هرز از نظر آماری بر عملکرد بیولوژیک در سطح یک درصد معنی دار بود . مقایسه میانگین ها بر اساس آزمون دانکن نشان داد که بالاترین عملکرد بیولوژیک به میزان 33008kg/ha مربوط به تیمار دو بار وجین و کاربرد کود زیستی و کمترین عملکرد بیولوژیک در تیمار شاهد بدون کنترل و استفاده از کودهای شیمیایی رایج به میزان 23725kg/ha به دست آمد نتایج آزمایش همچنین نشان داد در صورتی که تمام علف های هرز کنترل نشوند موجب 31 درصد کاهش عملکرد بیولوژیک در ذرت می شوند.

کلیدواژه ها

ذرت ، کود زیستی بارور 2، اکوتیپ، عملکرد بیولوژیک، علف هرز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.