اثر محلول پاشی منگنز و روی بر عملکرد و اجزاء عمکلرد گلرنگ رقم Li 111

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_229
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 553
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جهانگیر جهانگیری

دانشجوی کارشناسی تولید دانه های روغنی مجتمع آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی استان همدان

محسن رجبی

کارشناس ارشد بیوتکنولوژی و مدرس مجتمع آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی استان همدان

محمد هادی فرجی آرمان

دانش اموخته مجتمع آموزش علمی کاربردی جهاد کشاورزی استان همدان عضو باشگاه پژوهشگران جوان

چکیده

با توجه به افزایش جمعیت جهان در سال های اخیر و نیاز روزافزون جوامع بشری به ویژه کشور ما به فراورده های دانه های روغنی، مدیریت صحیح زراعی برای افزایش عملکرد از اهمیت زیادی برخوردار است. به منظور اثر محلول پاشی عناصر م مصرف روی و منگنر بر عملکرد و اجزاء عملکرد گلرنگ آزمایشی در سال زراعی 1390 در مزرعه آموزشی جهاد کشاورزی همدان اجرا شد . این آزمایش به صورت طرح بلوک های کاملا تصادفی با سه تمرار انجام شد فاکتورها شامل 5 سطح محلول پاشی (شاهد ، آب پاش، محلول پاشی روی Zn، محلول پاشی منگنز Mn، محلول پاشی روی و منگنز Mn´Zn و یک رقم گلرنگ (رقم Li 111) بود . عوامل مورد بررسی در این آزمایش عبارت بودند از : ارتفاع بوته، قطر ساقه، وزن خشک شاخ و برگ، تعداد طبق، وزن طبق ها، وزن طبق های خالی، وزن دانه در هر بوته، وزن هزار دانه که مورد ارزابی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها تفاوت معنی داری بین تیمارهای محلول پاشی از نظر عملکرد دانه نشان داد . بیشترین عملکرد دانه در محلول پاشی توام روی و منگنز مشاهده گردید. در حالی که کمترین مقدار عملکرد دانه مربوط به تیمار شاهد (بدون محلول پاشی) به دست آمد . با توجه به معنی دار شدن عملکرد و تعداد دانه در طبق محلول پاشی توام روی و منگنز در مرحله 50% گل دهی نقش بسیار موثری در افزایش عملکرد دارد.

کلیدواژه ها

گلرنگ، محلول پاشی، روی ، منگنز، اجزاء عملکرد

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.