اثر نیتروژن بر وزن خشک ، میزان نیترات، کلروفیل و کارتوئیدها در برخی توده های اسفناج (Spinacia oleracea L ) بومی ایران
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
- کد COI اختصاصی: NCAHEC01_179
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 663
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد
استادیار گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
استادیار گروه باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین
چکیده
هدف این تحقیق مطالعه اثر نیتروژن (محلول هوگلند تغییر یافته حاوی یک مولار نیترات پتاسیم به عنوان شاهد، محلول هوگلند تغییر یافته حاوی دو یا سه مولار نیترات پتاسیم) بر ماده خشک ، نیترات ، کلروفیل و کارتنوئید ده توده اسفناج بود. نتایج نشان دادند توده های اسفناج بومی ایران که با نیترات پتاسیم بیمار شدند دارای وزن خشک متفاوتی بودند و تفاوت معنی داری در وزن خشک ریشه و یا شاخساره این توده ها وجود داشت همچنین تفاوت قابل ملاحظه ای در میزان نیترات ده توده اسفناج وجود داشت. گیاهان توده گرگان که با تیمار سه مولار نیترات پتاسیم به عنوان منبع نیتروژن تیمار شده بودند دارای بیشترین وزن خشک و نیترات بودند. توده زنجان-2 و پس از آن توده ساری -1 دارای بیشترین میزان کلروفیل بودند که نشان دهنده تنوع در میزان کلروفیل میان ژنوتیپ ها بود. تیمارهای مختلف نیترات پتاسیم میزان کلروفیل و کارتنوئیدهای برگ توده های اسفناج را تحت تاثیر قرار داد تنوع در ماده خشک ، نیترات، کلروفیل و کارتنوئیدهای برگ توده های اسفناج ایرانی می تواند برای کشت تجاری اسفناج در شرایط آب و هوایی خوزستان مهم باشد و یا برای برنامه های بهنژادی در آینده مورد استفاده قرار گیرد.کلیدواژه ها
ا (Spinacia oleracea L)، توده بومی، نیتروژن، نیتراتمقالات مرتبط جدید
- رویکرد اخیر صیادان در تنوع بخشی بهابزار صید گرگور به منظور استحصال آبزیان خلیج فارس (بندر بوشهر)
- نقش منابع طبیعی و محیط زیست در امنیت غذایی
- تهیه فرآورده های پروتئینی از آبزیان
- بررسی پیشرفت های اخیر در پژوهشهای بیوتکنولوژی مواد غذایی
- تغییرات شیمیایی رخ داده در طی فرآیند سرخ کردن در روغن زیاد بر اساس برخی محصولات واکنش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.