بررسی بیماری های قارچی آفتابگردان که از طریق بذر منتقل می شوند

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2081
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امیر بیرامی

دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه گیسن آلمان دانشکده میروبیولوژی

فروغ الدین زرگرزاده

مدرس دانشگاه محقق اردبیلی دانشکده کشاورزی گروه گیاه پزشکی

چکیده

کاهش ارزش اقتصادی بذور گیاهان دانه روغنی به مقدار زیادی متاثر از آلودگی آنها به عوامل بیماریزا از جمله قارچ ها می باشد آفتابگردان با نام علمی (Helianthus annus L) دارای ارزش غذایی فراوان و روغن حاصل از بذور آن مرغوبیت بالایی دارد در این تحقیق به منظور بررسی بیماری های قارچی منتقل شده از طریق بذر آفتابگردان ، 4 رقم هیبرید شفق، هیبرید مهر، آجیلی و رقم رکورد از مناطق مختلف انتخاب و پس از تعیین میزان رطوبت و درصد جوانه زنی بذرها در شرایط مناسب و دمای 20 درجه سانتی گراد به مدت دو ماه نگهداری شد تا دورمانسی بذرها از بین برود و سپس در بررسی های بعدی مورد استفاده قرار گرفت. به منظور بررسی و تعیین قارچ هایی که توسط بذر آفتابگردان انتقال می یابند از روش های استاندارد بین المللی (I.S.T.A) شامل کشت بذور در محیط غذایی جامد، متد استفاده از کاغذ صافی مرطوب (Blotter Method) ، کشت بذر درون ماسه استریل (Hiltner Test)، تست شستشوی بذر، روش انجمادی و کشت در دستگاه جوانه زنی بذر استفاده گردید که قارچ های جدا شده از بذور آفتابگردان به این شرح شناسایی شدند: Fusarium moni;iforme sheld, Fusarium spp, Rhizopus sp, Penicillium sp, Aspergillus spp, Alternaria spp, Curvularia lunata Boedijn, Curvularia Senegalensis subram, Ulocladium sp, Stemphylium spp, Cladosporium spp, Cephalosporium sp, Geotricum sp, Rhizoctonia solani Kuehm, Chaetomium sp, Gilocladium sp, Trichoderma sp, Puccinia Helianthi Schweinit. که تعداد معدودی از انها تاثیرات سوء در روی بذر و گیاهچه آفتابگردان داشته اند که به رتتیب اهمیت می توان گفت قارچ های Aspergillus Spl, Rhizopus sp, Fusarium spp, Alternaria sp, Curvularia lunta, Rhizoctonia solani دارای حداکثر تاثیرات سوء هستند.

کلیدواژه ها

آفتابگردان، کاغذ صافی مرطوب، دستگاه جوانه زنی بذر، تست ماسه استریل

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.