بررسی اثر اکسین مصنوعی بر ریشه زایی قلمه های اسطوخودوس و رزماری

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_098
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1151
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

امین باقری

دانشجوی کارشناسی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی مجتمع آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی

طاهره مختاری

دانشجوی کارشناسی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی مجتمع آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی

محمد جواد علیپور

دانشجوی کارشناسی تولید و بهره برداری گیاهان دارویی مجتمع آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی

چکیده

سطوخودوس گیاهی است چند ساله از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) با ارتفاع حدود نیم متر با برگ های متقابل ، باریک ، دراز سبز رنگ و پوشیده از کرکهای سفید پنبه ای . گلهای ان برنگ بنفش و به صورت سنبله می باشد قسمت مورد استفاده این گیاه ، گلها و سرشاخه های گلدار آن است روش تکثیر آن تنها از طریق رویشی می باشد زیرا این گیاه عقیم است و تولید بذر نمی کند رزماری ، برگ و سرشاخه های گلدار خشک شده گیاه Rosmarinus officinalid از خانواده نعناعیان (Lamiaceae) یک درختچه علفی همیشه سبز می باشد . روش تکثیر آن به صورت های قلمه، خوابانیدن، و کشت بذر می باشد که بهترین روش آن قلمه می باشد در این پژوهش که در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه سطح هورمون IBA و IAA وبه غلظت های 0، 1.5 و 3 در هزار در سه تکرار به انجام رسید. پس از تهیه قلمه ها و قرار دهی در غلظت های مختلف هورمون و کشت قلمه ها در کوکوپیت تجزیه و تحلیل نمونه ها و مقایسه تیمارها با آزمون LSD انجام شد و نتایج به صورت زیر به دست امد. بهترین وزن تر ریشه ها در اسطوخودوس در تیمار 1.5 در هزار مشاهده گردید . در مورد ارتفاع ریشه در رزماری بهترین عملکرد مربوط به تیمار شاهد و بدترین ان مربوط به تیمار 3 در هزار می باشد. در مورد صفت وزن خشک رزماری ریشه بیشترین وزن خشک مربوط به تیمار 3 در هزار و کمترین مربوط به تیمار شاهد می باشد.

کلیدواژه ها

ا Rosmarinus officinalid ، Lavandula officinalis ، ریشه زایی، IAA, IBA

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.