صفات کمی و کیفی دو رقم کلزای پاییزه (Brassica napus L) تحت اثر کمبود آب و میزان کود نیتروژن
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
- کد COI اختصاصی: NCAHEC01_085
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 643
نویسندگان
استادیار گروه زراعت دانشگاه لرستان مسئول مکاتبه مقاله
استاد گروه زراعت دانشگاه تربیت مدرس تهران
دانشیار گروه زراعت دانشگاه تربیت مدرس تهران
استادیار پژوهش موسسه تحقیقات اصلاح بذر و نهال کرج
چکیده
به منظور بررسی اثر آبیاری و کود نیتروژن بر صفات کمی و کیفی دو رقم کلزای پاییزه آزمایشی به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورززی خرم آباد در دو سال زراعی 85-1384 و 86-1385 انجام شد. فاکتور کرت اصلی شامل آبیاری در 4 سطح I120, I90, I60 و I150 میلی متر تبخیر تجمعی از تشت تبخیر کلاس A و فاکتورهای کرت فرعی به صورت فاکوریل شامل کود نیتروژن در 4 سطح N140, N70, N0 و N210 کیلوگرم در هکتار و رقم در دو سطح به نام های زرفام (V1) و SLMO46 (V2) بودند طبق نتایج تجزیه مرکب رقم زرفام به دلیل داشتن عملکرد دانه بیشتر در سطوح محدودیت آب (به ویژه I150) و زودرسی نسبی، ظاهرا تحمل بیشتری به خشکی دارا بود . تیمار I120N70V1 به دلیل کاهش مصرف آب و کود در مزرعه و داشتن عملکرد بالا در شریط محیطی توصیه می گردد به طور کلی اثر متقابل آبیاری در نیتروژن نشان داد که با مصرف آب بیشتر (تیمار I60) و کود نیتروژن (N70 تا N210) شاخص برداشت نیتروژن دانه (NHI) کاهش معنی دار پیدا کرد ولی با کاهش مقدار آب مصرفی (در تیمارهای کمبود آب I90 تا I150) و کاهش مقدار نیتروژن مصرفی (از N70 تا N0) NHI افزایش معنی دار پیدا کرد. طبق نتایج اثر متقابل آبیاری ´نیتروژن ´رقم با کاربرد مقدار زیاد کود (N140 تا N210 کیلوگرم نیتروژن در هکنار) و اعمال محدودیت آب (I150) روی رقم زرفام یا SLM046 حداکثر درصد پروتئین دانه کلزا حاصل گردید. با مقایسه دو متغیر درصد پروتئین دانه و NHI در سطوح مختلف نیتروژن کاربردی مشاهده گردید که با افزایش مقدار کود نیتروژن (به ویژه از سطح N140 به N210) میزان پروتئین دانه گیاه افزایش ولی میزان NHI کاهش معنی دار پیدا کرد.کلیدواژه ها
آبیاری، نیتروژن،کلزا، عملکرد دانه، شاخص برداشت نیتروژن، درصد پروتئین دانهمقالات مرتبط جدید
- بررسی تناسب اقلیمی جهت تعیین گونه منتخب آبزی پرورشی (مطالعه موردی جنوب اهواز و شمال شوش)
- ارزیابی فعالیت آنتی آکسیدانی ژنوتیپهای(ارقام) کنجد در پاسخ به تنش سرما
- تاثیر تنش سرما برمحتوای H۲O۲ و MDA در ژنوتیپهای کنجد در مرحله ی گیاهچهای
- بررسی برهمکنش قارچ مایکوریزا آربسکولار و سطوح مختلف فسفر بر گیاه باقلا (. vicia faba L ) تحت شرایط تنش خشکی.
- اثرات زیست محیطی سدها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.