بررسی تاثیر ضد قارچی اسانس مرزه (Satureia hortensis) بر علیه برخی از قارچ های عامل پوسیدگی پس از برداشت

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: اولین همایش ملی کشاورزی در شرایط محیطی دشوار
  • کد COI اختصاصی: NCAHEC01_080
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 569
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مصطفی حسن زاده

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه تهران پردیس ابوریحان

مهرنوش محمدی فر

کارشناس آزمایشگاه گروه گیاهپزشکی دانشگاه تهران پردیس ابوریحان

سمانه دشتی پور

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه تهران پردیس ابوریحان

مریم توکل

دانشجوی کارشناسی ارشد بیماری شناسی گیاهی دانشگاه تهران پردیس ابوریحان

چکیده

هدف از این مطالعه بررسی امکان استفاده از اسانس گیاه دارویی مرزه (Satureia hortensis) برای کاهش میزان خسارت ناشی از برخی از قارچ های عامل پوسیدگی پس از برداشت (Aspergillus flavus , Rhizopus stolonifer, Rhizopus lyococcus) در شرایط آزمایشگاهی می باشد در این آزمایش با استفاده از محیط کشت مسموم برای قارچ (PDA+ غلظت های مختلف اسانس زنیان) میزان خاصیت قارچ کشی اسانس مرزه در غلظت های (0، 25، 50، 100، 150، 200، 250، 300 و 500 PPM) مورد ارزیابی قرار گرفت. پتری مایع زنی شده با قارچ به مدت 7 روز در داخل انکوباتور تاریک در دمای 2±25 نگهداری شده و پس از ان میزان رشد قارچ ها مورد ارزیابی قرار گرفت نتایج این آزمایش نشان داد که بیشترین بازداری (100%) اسانس مرزه در قارچ Rhizopus lyococcus در غلظت 500ppm بوده ولی در 300ppm و کمتر از آن هیچ گونه بازداری مشاهده نشد. در دو قارچ (Rhizopus stolonifer و Aspergillus flavus) غلظت 150ppm حداکثر بازداری (100%) را از خود نشان داد. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی و با 4 تکرار صورت گرفت.

کلیدواژه ها

اسانس، خاصیت قارچکشی، مرزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.