عملکرد لرزه ای قاب مهاربندی شده CBF همراه با میراگر جاری شونده و مقایسه آن با بادبندهای بدون میراگر

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: همایش ملی زلزله و مقاوم سازی ساختمان
  • کد COI اختصاصی: NSERS01_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 3894
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

اسمعیل تیموری

کارشناس عمران - عمران، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی

موسی تیموری یانه سری

کارشناسی عمران - عمران موسسه غیرانتفاعی لامعی گرگان

محمدرضا خطیری

کارشناس عمران - عمران، عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

در ساختمانهای فولادی یکی از رایج ترین انواع قاب های مورد استفاده بادبند شورون (CBF) است به این دلیل که بستر مناسبی را برای معماران جهت استفاده بهینه از فضا فراهم می کند و همچنین از تجربیات به دست امده در زلزله ها، چنین به نظر می رسد که بسیاری از سازه های فولادی در برابر زلزله، آسیب پذیر می باشند. یکی از روشهای متداول در مقاوم سازی سازه های موجود، استفاده از میراگرهای جذب انرژی است. بکارگیری میراگرهای فلزی جاری شونده در نواحی لرزه خیز جهان به دلایلی چون کارایی مناسب، عدم حساسیت به حرارت وعوامل محیطی، رفتار مطمئن و پایدار و مقاومت مطلوب، مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله به منظور ارزیابی رفتار لرزه ای ساختمان های فولادی مجهز به میراگرهای فلزی جاری شونده از ساختمان با تعداد طبقات مختلف استفاده شده است. عملکرد لرزه ای قاب فولادی مهارندی شده با بادبندهای برون محوری (CBF) همراه با میراگرهای جاری شونده (VDF) با توجه به تحلیل تاریخچه زمانی غیر خطی (NLTH) این میراگرها و نیز تابع شدت، خصوصیات فرکانسی حرکت زمین و پارامترهای این نوع میراگرها مورد مقایسه قرار گرفته است. علاوه بر این با توجه به آنالیز NLTH نتایج حاصله از اثر نسیت میرایی و توان سرعت VFD تحت عملکرد لرزه ای قاب، بررسی شده است. در خاتمه، این نتیجه حاصل شد، که عملکرد لرزه ای CBF بدون VDF بسیار ضعیف و حساس در برابر فرکانس ناشی ازکمانش قاب است. نصب VFD در قاب های CBF بطور قابل ملاحظه ای بوسیله رفتار الاستیک، عملکرد لرزهای را بهبود بخشیده و علاوه بر این VFD با سرعت توان کوچکتر و ضریب میرایی بزرگتری، نقش چشمگیری را در عملکرد لرزه ای CBF بازی می کند.

کلیدواژه ها

مهاربندهای CBF ، سازه های فولادی ، میراگرهای جاری شونده (VDF) ، عملکرد لرزه ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.