ارزیابی روند برنامه ریزی، اجرا و مدیریت شهر جدید هشتگرد ( میزان دستیابی به اهداف ایجاد شهر )
- سال انتشار: 1384
- محل انتشار: همایش بین المللی شهرهای جدید
- کد COI اختصاصی: ICONT01_049
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 732
نویسندگان
چکیده
[توضیح: مقالات این کنفرانس فقط به صورت چکیده در مجموعه سیویلیکا نمایش شده است] ایجاد شهرهای جدید در دو دهه گذشته در ایران، در اطراف تهران و شهرهای بزرگ کشور تجربه تازه ای بود که مسائل بسیاری را برای طراحان، برنامه ریزان و مسولین مطرح ساخت . این شهرها عموما پس از مسائل و مشکلات ناشی از روند توسعه و بطور کلی زندگی شهری اینگونه کلانشهرها برنامه ریزی، طراحی و اجرا گردید. شهر جدید هشتگرد به عنوان بزرگترین شهر جدید در اطراف بزرگترین کلانشهر کشور ( تهران ) مکان یابی، برنامه ریزی و اجرا گردید. با گذشت حدود یک دهه از شروع ساخت و ساز این شهر و زمانی بیشتر از برنامه ریزی و طراحی آن، فرصت مناسبی برای بررسی نتایج حاصل از این فعالیت است . در این مقاله ضمن اشاره به اهداف کمی و کیفی شهر جدید هشتگرد، به نتایج حاصله از ایجاد این شهر در طول بیش از یک دهه می پردازیم . مطالعات اولیه تفاوت فاحشی را بین این دو مورد نشان میدهد لذا در این بررسی ابتدا به علل این تفاوت، چه در زمینه جمعیت ساکن شهر و چه در مورد اشتغال موجود در شهر ( خدماتی، صنعتی و غیره ) پرداخته انگاه به میزان پیشرفت ساختو سازها و سایر عوامل کالبدی شهر می پردازیم ضمنا برای روشن شدن وضعیت هشتگرد مقایسه ای با شهرهای جدیدی که تا حدودی هم رده این شهر جدید بوده و همزمان احداث شده اند ( گلبهار، پردیس و بهارستان و غیره )صورت می گیرد . در پایان با توجه به دلایل فوق و بر اساس تجارب شهرهای جدید در ایران و در خارج پیشنهاداتی در زمینه برنامه ریزی، احداث و مدیریت اینگونه شهرها ارائه می شود .کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.