بسیج سازندگی، فرصت ها، چالش ها و ارائه راه حل ها

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش هم اندیشی بسیج سازندگی و نقش آن در توسعه همه جانبه کشور
  • کد COI اختصاصی: BASIJ01_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4585
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید محسن عظیمی

کارشناس ارشد مدیریت دولتی

چکیده

[توضیح سیویلیکا: این مقاله فقط به صورت چکیده مقاله در پایگاه سیویلیکا نمایه شده است] طرح بسیج سارندگی حاصل اندیشه والای رهبر معظم انقلاب اسلامی است که در تاریخ 1379/02/17 در جمع فرماندهان و مسئولین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منظور هویت بخشی و شخصیت دادن به جوانان، برنامه ریزی در جهت توسعه و سازماندهی آنان در عرصه های سازندگی و عمرانی، کشاورزی و منابع طبیعی، روستاها و مناطق محروم بیان گردید. بر این اساس، طرح بسیج سازندگی با هدف ساماندهی اوقات فراغت جوانان ، تدارک بستر و عرصه فعالیت های اجتماعی و اقتصادی موثر، تسهیل و تسریع در اجرای برنامه های سازندگی کشور ، آموزش و توسعه دانش، مهارت و توانمندی های جوانان و سرانجام عمران و آبادانی کشور طراحی و تنظیم گردید. با تایید طرح از سوی مقام معظم رهبری مراحل اجرایی ان، در تابستان 1379 با همکاری نیروی مقاومت بسیج و وزارت جهاد سازندگی وقت به صورت آزمایشی آغاز شد در طی سال های بعد با کسب توفیقات مناسب ، فعالیت های خود را در جذب و سازماندهی طیف های مختلف جوانان و همچنین گسترش عرصه های فعالیت به بخش ها ، عرصه های کاری جدید و نز سایر دستگاه های اجرایی کشور تداوم بخشید. از آغاز طرح تاکنون 20 میلیون نفر از جوانان شهری و روستایی ف دختر و پسر، دانش آموز و دانشجو و سایر اقشار در این طرح مشارکت داشته اند . طرح به صورت فزاینده ای مورد استقبال جوانان و آحاد جامعه به ویژه ساکنین مناطق محروم و روستایی کشور قرار گرفته است. بر اساس بررسی های انجام گرفته و شواهد و تجارب و به حکم آگاهی های عمیق اینجانب از مسئولیت طولانی مدت در طرح می باشد این طرح دارای فرصت ها و تهدیداتی است که عمدتا عبارتند از: 1- جمعیت جوان علاقه مند با انگیزه برای شرکت در طرح های بسیج سازندگی 2- تنوع و گستردگی بسترهای کار و فعالیت متناسب با اقشار مختلف جوانان 3- توان عملیاتی کردن ضربتی نیروها 4- انجام فعالیت همه گیر برای جوانان در زمینه توسعه روستایی و کشاورزی با پوشش پذیری ملی حرکت سازنده در جهت توسعه منابع انسانی با تاکید بر نیروهای جوان 5- ظرفیت سازی و ایجاد انگیزه برای تنوانمندی نهادهای محلی برای فعالیت های خود جوش مشارکتی. تهدیدات: 1- عدم طراحی نظام آموزشی خاص برای جوانان ، کارشناسان و مدیران دولتی 2- عدم بهره مندی مناسب از نهادهای محلی و عمومی نظیر شوراهای اسلامی روستایی 3- تاکید بر فرایند جذب سنتی بدون داشتن برنامه جذب جامع 4- عدم وجود ساختار سازمانی مناسب در دستگاه های اجرایی برای انجام هماهنگی های لازم درون دستگاهی 5- عدم طراحی سیسم های نظارتی مشترک بین دستگاه های اجرایی و سازمان بسیج سازندگی . در این مقاله ضمن بررسی نقاط ضعف و قوت طرح بسیج سازندگی به ارائه راهکارهای مناسب جهت تهدیدات و آسیب های موجود پرداخته است.

کلیدواژه ها

بسیج سازندگی، ساماندهی اوقات فراغت، فرصت ها، تهدیدات

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.