نقش سازندگی در تجلی مدیریت کارآمد بسیجی

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: همایش هم اندیشی بسیج سازندگی و نقش آن در توسعه همه جانبه کشور
  • کد COI اختصاصی: BASIJ01_027
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 593
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کبری خواجه پور فیروز آبادی

کارشناسی ارشد مدیریت آموزشی

چکیده

[توضیح سیویلیکا: این مقاله فقط به صورت چکیده مقاله در پایگاه سیویلیکا نمایه شده است] بی شک از بزرگترین دغدغه های هر کشوری اعم از مسئولین و مردم پس از وقوع هر بلای طبیعی و غیر طبیعی بازسازی کشور و به حداقل رساندن سختی ها و مشقت های ناشی از بلایا برای مردم می باشد. در این گستره مدیران کارآمد بسیجی به عنوان تکیه گاهی مطمئن و رصد کننده ای ارزشمند برای هدایت جریانات داخلی و هدایت این جریان به ارتباط سازنده با سایر نهادها و ارگانها و در ادامه ارتباطات صحیح و سریع اساسی و اسلامی به حساب می آیند و بسیج سازندگی به عنوان نیرویی که خود موجب تجلی و نمود این اداره گردیده است نقش تزریقی در به کار گیری این نیروها را ایفا می کند. مدیریت بسیجی و کارآمد یکی از مهمترین مولفه های فرهنگی و تفکر بسیجی محسوب شده و بسیج سازندگی وظیفه دارد با بکارگیری مدیرانی کارآمد در بخش سازندگی کشور به پرورش این مدیران در حوزه های زیر جهت سازندگی کشور همت گمارد: - پرورش مدیران توسعه گرا و انقلابی در جهت توسعه پایدار و همه جانبه و بکارگیری مدیران انقلابی، با انگیزه و متخصص جهت سازندگی کشور بر پایه عدالت و کاهش فاصله طبقاتی. - تقویت مدیران در راستای ایجاد برنامه محوری بجای شخص محوری - تربیت مدیران تحول آفرین، اثربخش اصلاح طلب و عدالت خواه در راستای اصلاح طلبی انقلابی برای تحقق تحول - تربیت تیم کارآمد در راستای اهداف بسیج سازندگی و شایسته سالاری در ادامه آرمان گرایی و واقع بینی مدیران بسیجی – برخوردار نمودن مدیران کارآمد بسیجی از اقتدار و قدرت که مدیریت بسیجی در خود از عنصر اقتدار و قدرت نیز برخوردار است. اداره موفق هشت سال جنگ تمام عیار با دشمنان مسلح و برنامه ریزی یک جانبه و جنایتکارانه از طرف دشمن برای حذف نیروهای کارآمد بسیجی نقش بسیج سازندگی را جهت شناسایی نیروهای کارامدی که با درایت اهمیت گشترده تفکر خود را برای برنامه ریزی این جریان به کار گرفتند و به تصویر می کشد و اینکه تفکر بسیجی از مجرای جنگ گفته می شود به این دلیل است که جنگ جلوه گاه ظهور و بروز این تفکر بود. جوان گرایی باور نمودن جوانان و استفاده از نیروهای پرنشاطف پر انرژی و خلاق جوان از دیگر ویژگی های مدیریت بسیج سازندگی وظیفه دارد با باور نمودن و متمرکز نمودن فعالیت های مدیران کارامد بسیجی راه را برای تقویت این نیروها تا رسیدن به اهداف و نتایج مطلوب باز نماید. این مقاله با در نظر گرفتن نقش بسیج پس از هشت سال دفاع مقدس به عنوان تجلی و نمود نیروهای مخلص انقلابی از جمله مدیران به رهنمودهای زیر به عنوان نکات کلیدی در عملکرد مدیران کارآمد بسیجی توجه می نماید. – بیان مدل ساختاری اندیشه های مدیریتی – گسترش بسیج سازندگی با تفکر ویژه و تفویض اختیار به مدیران در راستای احیای دوباره ارزش های جهادی برای نسلهای آینده انقلاب کاهش محرومیت و ایجاد روحیه کار و تلاش در نسلهای آتی – بررسی امکانات ویژه کشور در اعطای تسهیلات ویژه بع مدیران جهت بکارگیری در حوزه های مربوطه – شناسایی ، پرورش ، تقویت و بکارگیری نیروهای مخلص جهت سازندگی و ارتقای ساختار مدون کشور – توصیه های ویزه به دستگاه های اجرایی از جمله بسیج در جهت تقویت نیروهای کارآمد و هزینه در بخش مدیریتی کشور . هر کدام از مراحل بالا به عنوان سر فصل های ویژه در مقاله به عنوان راهبرد در تقویت نقش بسیج سازندگی جهت بخش مدیریتی کشور به کار گرفته خواهد شد.

کلیدواژه ها

مدیریت کارآمد، مدیر کارامد بسیجی، بسیج سازندگی و مدیریت، بسیج سازندگی، فرهنگ بسیجی در مدیریت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.