مروری بر رزین های فنولیک و روش های اصلاح آن

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات در دنیای رنگ، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JSCW-3-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 4692
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید آرش حدادی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی سهند تبریز

محمد مهدویان احدی

استادیار دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی سهند ، تبریز

فرهنگ عباسی

استاد دانشکده مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی سهند تبریز

چکیده

رزین های فنولیک جزء قدیمی ترین رزین های گرماسخت هستند که علی رغم گذشت بیش از یک صد سال از عمر آنها هم اکنون نیز کاربردهای شایان توجهی در ساخت چسب ها، پوشش ها ، عایق های صنعتی، صفحات مدارهای چاپی، سپرهای حرارتی و کامپوزیت های پیشرفته دارد ویژگی بارز این رزین ها مقاومت حرارتی بالا همراه با قیمت پایین آن می باشد. رزین های فنولیم از واکنش فنول یا مشتقات آن با آلدهیدها در حضور کاتالیزور تهیه می شوند و بسته به نسبت مولی فنول به فرمالدهید و اسیدی یا بازی بودن کاتالیزور رزین حاصل می تواند از نوع رزول یا نووالاک باشد رزین های رزول از نظر ذاتی گرماسخت و در اثر اعمال حرارت شبکه ای و پخت می شوند اما رزین های نووالاک به تنهایی گرمانرم و با افزودن عامل پخت و اعمال حرارت شبکه ای می شوند رزین های فنولیک یکی از رزین هایی است که به تنهایی خصوصیات فیزیکی و مکانیکی مطلوبی ندارند و برای اینکه بتوان از آنها در کاربردهای مهندسی استفاده کرد باید ساختار آن را اصلاح نمود. متداول ترین روش های اصلاح ساختاری رزین های فنولیک استفاده از عامل پخت و مواد پرکننده می باشد . استحکام کششی و خمشی رزین تقویت نشده پایین می باشد همچنین بالا بودن ضریب انبساط حرارتی آن سبب می شود در دماهای بالا رزین دچار جمع شدگی شود که استفاده از روش فوق تا حد مطلوبی این معضل را برطرف می سازد. در این مقاله سعی شده است که روش اصلاح خواص رزین های فنولیک شامل کاتالیزور عامل پخت و اثر پرکننده تا حد امکان بررسی و تحلیل شود.

کلیدواژه ها

رزین های فنولیک، رزول، نووالاک ، کاتالیزور، عامل پخت، پرکننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.