اثر مکمل آلی کروم بر فراسنجه های خونی، اکسیداسیون چربی عضله راسته و میزان آن در بافت های بدن بزغاله نر مهابادی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله تحقیقات دام و طیور، دوره: 2، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JLR-2-1_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 552
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی امامی

دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

مهدی گنج خانلو

استادیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

ابوالفضل زالی

دانشیار گروه علوم دامی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

محمد شریفی

دانشجوی دکتری تغذیه دام دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند

چکیده

این تحقیق به منظور بررسی اثرات مکمل کروم بر عملکرد، پارامترهای خونی، اکسیداسیون چربی عضله راسته و میزان این عنصر در بافت های بدن بزغاله های نر مهابادی انجام شد. 32 رأس بزغاله مهابادی ( 4 تا 5 ماهه با میانگین وزن اولیه 2±22 کیلوگرم) در قالب طرح کاملاً تصادفی با 4 سطح از مکمل کرومیم متیونین؛ 1)بدون مکمل، 2) 0/5، 3) 1 و 4) 1/5 میلیگرم کروم در روز تغذیه شدند. جیره پایه یکسان بود و آزمایش 94 روز به طول انجامید. بزغاله ها در جایگاه انفرادی قرار گرفته، هر 21 روز وزن کشی شده و در انتهای آزمایش کشتار شدند. میانگین ماده خشک مصرفی و افزایش وزن روزانه تحت تأثیر مکمل کروم قرار نگرفت، در حالی که سطح 1/5 میلیگرم کروم در روز باعث بهبود ضریب تبدیل شد (0/05> p). مکمل کروم تأثیری بر غلظت انسولین و تری گلیسرید در آزمون اپی نفرین نداشت، اگرچه سطح 1500 میکروگرم کروم در روز باعث کاهش پیک غلظت گلوکز خون شد (0/05> p). با افزایش مدت زمان نگهداری گوشت در سردخانه (تا 2 ماه بعد از کشتار)، شاخص اکسیداسیون چربی به طور معنی داری افزایش یافت. مکمل کروم (به خصوص سطح 1/5 میلیگرم کروم در روز) به طور معنی داری باعث کاهش میزان اکسیداسیون چربی عضله راسته در 2 ماه بعد از ذخیره سازی در سردخانه شد (0/05> p) . میزان اکسیداسیون در ماه اول تحت اثر مکمل کروم کاهش یافته اما این اثر معنی دار نبود. میزان کروم پلاسما، جگر، کلیه و عضله راسته به طور معنی داری با افزودن کروم متیونین به جیره افزایش یافت (0/05> p). نتایج این آزمایش نشان میدهد که، مکمل کروم باعث بهبود عملکرد، کاهش میزان اکسیداسیون چربی عضله راسته و افزایش محتوای کروم در خون و بافت های مختلف بزغاله های مهابادی شد.

کلیدواژه ها

بزغاله مهابادی، کروم متیونین، اکسیداسیون چربی، ضریب تبدیل غذایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.