اثر آنتی اکسیدانی بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن بر فراسنجه های اسپرم گاومیش پس از فرآیند انجماد- یخ گشایی
- سال انتشار: 1391
- محل انتشار: مجله تحقیقات دام و طیور، دوره: 1، شماره: 3
- کد COI اختصاصی: JR_JLR-1-3_006
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 751
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران
استادیار دانشگاه تهران، کرج، ایران
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد شبستر، شبستر، ایران
باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، ایران
چکیده
این تحقیق با هدف بررسی اثر آنتی اکسیدانی غلظت های مختلف بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن (BHT) بر فراسنجه های اسپرم گاومیش پس از فرآیند انجماد- یخ گشایی انجام شد. نمونه های منی گاومیش پس از جمع آوری، با دو نوع رقیق کننده تریس- سیترات– زرده تخم مرغ و بایوکسل به همراه غلظت های مختلف BHT ا (0، 0/5، 1، 2، 3 میلی مولار) رقیق و تا 5 درجه سانتی گراد سرد و سپس در معرض بخار ازت منجمد و در تانک حاوی ازت مایع ذخیره شدند. فراسنجه های تحرک اسپرم، قابلیت زنده ماندن، یکپارچگی غشای پلاسمایی و آکروزمی به ترتیب توسط میکروسکوپ فاز مقایسه ای، رنگ آمیزی سوپراویتال، تست التهابی هیپواسموتیک و واکنش آکروزمی پلاسما در زمان های صفر و 6 ساعت پس از یخ گشایی مورد ارزیابی قرار گرفت. بر اساس نتایج به دست آمده هر دو نوع رقیق کننده حاوی سطوح مختلف BHT نسبت به گروه شاهد به طورمعنی داری (0.05> p) باعث بهبود توانایی انجماد اسپرم شد. غلظت 2میلی مول در زمان صفر بعد از یخ گشایی و 1 میلی مول 6 ساعت پس از یخ گشایی در هر دو نوع رقیق کننده بیشترین بهبود (0/05> p) را در ویژگی های ارزیابی شده داشت. با این وجود افزودن 3 میلی مول BHT نسبت به سایر غلظت های استفاده شده موجب کاهش کیفیت برخی از فراسنجه های ارزیابی شده گردید.کلیدواژه ها
منی گاومیش، بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن، آنتی اکسیدان، محافظت از انجمادمقالات مرتبط جدید
- نقش هوش مصنوعی در توسعه پایدار منابع آب
- نشانگرهای مولکولی مشترک در شناسایی مقاومت به بیماریهای مهم گندم
- مقایسه میدانی حشره کش آبامکتین و ترکیبات معدنی در کنترل پروانه برگخوار مرکبات
- مقایسه برخی ویژگیهای خاک در باغات سیب با سنین مختلف در استان آذربایجان غربی
- تحلیل فضایی و زمانی غلظت ذرات معلق PM۲.۵ در شهر اصفهان
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.