بررسی کارایی توزیع عواید حاصل از قانون مالیات برارزش افزوده به شهرداری ها
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_217
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 710
نویسندگان
استادیار اقتصاد و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشکده کارآفرینی هنر و گردشگری دانشگاه هنر اصفهان
چکیده
این مقاله به بررسی کارایی شیوه دریافت مالیات بر ارزش افزوده و تخصیص قسمتی از آن به شهرداریمحل براساس مبانی نظری مالیه عمومی محلی پرداخته است. نتایج بررسی نظری نشان می دهد. تصمیمقانونگذاران در مواد 38 و 39 قانون مالیات بر ارزش افزوده مبنی بر دریافت سهمی از ارزش افزوده به عنوانعوارض محلی و پرداخت آن به شهرداری محل از نظر علمی از اعتبار لازم برخوردار نمی باشد. همچنین دلیلاصلی وجود اختلافات زیادی بین شهرداری های همجوار در خصوص تعلق یا عدم تعلق عواید حاصل، عدمتوجه قانونگذار به جنبه غیرمحلی بودن این مالیات است. برای بررسی توزیع عواید، شاخص بهرمندیطراحی و ارائه شد. نتایج حاصل از برآورد این شاخص در استان اصفهان نشان دهنده وجود نابرابری درتوزیع عواید بین شهروندان استان است. آزمون صورت گرفته نشان داد اختلاف معنیداری بین شاخصمذکور قبل و بعد از اصلاح قانون وجود ندارد. به این معنی که هدف نمایندگان مجلس برای اصلاح قانون درسال 1390 در عمل محقق نشده است. نتایج حاصل از برآورد منحنی لورنز در دوره 1387 تا 1389 نشان می-دهد 20 درصد عواید به 90 درصد جمعیت استان رسیده است. منحنی لورتز برای دوره زمانی 1390الی 1392 (بعد از اصلاح قانون) نشان می دهد تنها 30 درصد عواید به 90 درصد جمعیت رسیده است. اصلاحقانون نتوانسته بهبود معنی داری در توزیع عواید داشته باشد. می توان گفت نابرابری شدیدی در بهرمندیشهروندان از عواید حاصل وجود دارد.کلیدواژه ها
شهرداری، مالیات برارزش افزوده، مالیات محلی، منحنی لورنز، شاخص بهرمندیمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.