طراحی محیطی فضاهای گمشده با تأکید بر ارتقاء امنیت اجتماعی در بافت های تاریخی (نمونه مورد پژوهش: بافت پیرامونی مسیل دولت آباد یزد)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
  • کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_185
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1248
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا دژبرد

کارشناسی ارشد طراحی شهری

مهدی منتظرالحجه

دکتری طراحی شهری

چکیده

از جمله راهکارهای مفید در رفع ناامنی بافتهای فرسوده تاریخی، طراحی کارآمد و بهینه محیطمصنوع به منظور رفع فرسودگی های کالبدی و درنتیجه عملکردی و اجتماعی در راستای کاهش جرائمشهری می باشد که می تواند منجر به ارتقاء کیفیت های فضاهای شهری، افزایش رضایتمندیشهروندان و در نتیجه سرزندگی بیشتر این بافت ها شود. در مقاله حاضر پس از ذکر مقدمهای بر دلایلو ضرورتهای امنیت در حوزه مطالعات شهری، به نقش طراحی محیطی در کاهش وقوع جرائم و درنتیجه افزایش امنیت در فضاهای شهری اشاره می شود، سپس مفاهیم، تعاریف و اصول نظری بهاختصار مطرح و در نهایت پس از بررسی بافت پیرامونی مسیل دولت آباد یزد، استراتژی های مناسب بهمنظور افزایش سطح کیفیت زندگی شهری، بازگشت ساکنان بومی به بافت و در نتیجه افزایش حستعلق و امنیت؛ ارائه خواهد شد. روش تحقیق در پژوهش حاضر از نوع توصیفی و تحلیلی است. نتایجاین پژوهش بر پایه پژوهش های کاربردی و اسناد تحلیلی، نشان از آن دارد که طراحی محیطی بهینهفضاهای شهری قالب راهکارهای اجرایی و راهبردی، میتواند به ارتقاء امنیت و در نتیجه کاهش میزانجرائم در این فضاها منجر شود.

کلیدواژه ها

بافت تاریخی، فضای شهری، امنیت، طراحی محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.