علت یابی مشکل آبگرفتگی جنوب شهر داراب
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: ششمین کنفرانس ملی برنامه ریزی و مدیریت شهری با تاکید بر مولفه های شهر اسلامی
- کد COI اختصاصی: URBANPLANING06_175
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 804
نویسندگان
ارشناس ارشد ژئومورفولوژی دانشگاه تهران
دانشجوی دکتری ژئومورفولوژی، دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
یکی از تنگناهای محیطی شهر داراب سیلاب می باشد به ویژه جنوب شهر داراب که در طول سال همواره با مشکل آبگرفتگی مواجه است وبرای شهروندان ومسبولین شهری مشکلات فراوان بهوجود می آورد . هدف از این تحقیق علت یابی مشکل آبگرفتگی و رفع این مشکل در جنوب شهرداراب می باشد به همین منظور برای دست یابی به این هدف ابتدا داده های اولیه از ویژگی هایفیزیکی و هیدرولوژیکی حوضه آبریز شهری داراب و زیر حوضه آبریز سوخکیان، مورفولوژیمخروط افکنه ها مرفومتری بستر رودکانه سوخکیان ها و ابعاد هندسی کانالهای مصنوعی و پلها و ویژگی حوضه رسوبی بین مخروطه افکنه ای از طریق بررسی های میدانی، عکس های هوایی سال1334 و تصاویر ماهواری سال 1386، نقشه های توپوگرافی زمین شناسی و تفضیلی شهر دارابتهیه شد و سپس با استفاده از نرم افزار سیستم اطلاعات جغرافیایی و مطابقت و ایجاد رابطه بینمتغیرهای مؤثر بر سیلاب شهر داراب تجزیه و تحلیل صورت گرفت. بر اساس نتایج به دست آمدهمشخص شد گسترش فیزیکی شهر داراب بر سطح قاعده مخروط افکنه های متقابل و حوضه رسوبیبین مخروط افکنه ای عدم سازگاری ابعاد هندسی کانال ها و پل ها با دبی اوج سیلاب رودخانهسوخکیان از جمله عوامل طبیعی وانسانی در بوجود آمدن مشکل آبگرفتگی جنوب شهر داراب می باشند که در این میان کوچک بودن ابعاد هندسی پل سوخکیان نسبت به دبی اوج سیلاب لحظه ای رودخانه سوخکیان به عنوان علت اصلی وقوع سیلاب در جنوب شهر داراب شناخته شد.کلیدواژه ها
داراب آبگرفتگی، کانال مصنوعی سوخکیان، پل سوخکیانمقالات مرتبط جدید
- بررسی کلانتری معماری با آخرین امکانات از طراحی مناسب
- طراحی کتابخانه دیجیتال با رویکرد معماری پارامتریک
- بررسی و تجزیه و تحلیل بهینه سازی مصرف انرژی در ساخت و ساز با استفاده از بی آی ام ۱
- طراحی پارک اکولوژیک در شهر گردشگری شاندیز با تاکید بر پایداری محیط زیست شهری
- مروری بر پژوهش های حوزه موفقیت دفاتر مدیریت پروژه بر اساس حوزه های دانشی ۱۰ گانه در پروژه های عمرانی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.