تأثیر پوشش سنگریزه سطحی بر خصوصیات هیدرولیکی جریان و فرسایش شیاری بر اساس زمان و مکان تشکیل شیار
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: سومین همایش کشاورزی و توسعه پایدار، فرصت ها و چالش های پیش رو
- کد COI اختصاصی: ASDOFC03_089
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 584
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشگاه شهرکرد
دانشیار گروه علوم خاک دانشگاه شهرکرد
دانشیار گروه علوم خاک دانشگاه شهرکرد
دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک دانشگاه شهرکرد
چکیده
سنگ ریزه سطحی با تغییراتی که در سطح خاک ایجاد میکند میتواند عاملی مهم در کنترل فرسایش خاک باشد. این پژوهش، اثر پوششهای مختلف سنگریزه سطحی بر خصوصیات هیدرولیکی جریان و فرسایش شیاری را بررسی میکند. این تحقیق برروی 36 کرت با طول و عرض به ترتیب 20 و 0/5 متر با شیب ثابت 3 درصد با دو تیمار پوشش سنگریزه (0، 10، 20 و30 درصد) و سه شدت جریان سطحی (5/5، 2 و 7/5 لیتر در دقیقه) انجام شد. مسافت طی شده توسط آب در برخی کرتها به 20 متر نرسید، در دبی ثابت این مسافت با درصد سنگریزه رابطه ی معکوس داشت و برای بقیه کرتها، افزایش میزان سنگریزه باعث افزایش عمق متوسط جریان و ضریب زبری و کاهش سرعت متوسط، عدد فرود و عدد رینولدز (به صورت ناچیز) گردید و با افزایش دبی عدد فرود کاهش و بقیه خصوصیات هیدرولیکی افزایش یافت. با گذشت 90 دقیقه برای مطالعه ی هر کرت در 30 درصد پوشش سنگریزه در دبی 2/5 لیتر در دقیقه شیاری تشکیل نگردید. زمان تشکیل شیار با افزایش پوشش سنگریزه سطحی در دبی ثابت، افزایش یافته و با افزایش دبیهای جریان سطحی در پوشش سنگریزه سطحی یکسان، کاهش یافته است. در اثر افزایش پوشش سنگریزه سطحی فاصله تشکیل شیار افزایش یافت که علت آن افزایش زبری هیدرولیکی و تنش برشی بحرانی در اثر اسقرار پوشش سنگریزه در سطح خاک میباشد دبیهای 7/5 و 5 لیتر در دقیقه به ترتیب در صفر و 30 درصد پوشش سنگریزه باعث تشکیل شیار در کمترین و بیشترین فاصله گردیده اند.کلیدواژه ها
شهرکرد، رواناب، کرت، ، دبی جریان سطحیمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهبردهای ترویج انرژی های پاک در بین گلخانه داران استان البرز
- مطالعه اثر روش های مختلف خاک ورزی بر عملکرد و برخی صفات سه رقم عدس دیم
- Machine Vision Approach Coupled with a Hybrid EHD-Convective Dryer to Model Khalal Slices Drying Process with ANFIS
- انتخاب مناسب دور موتور و نوع سوخت از لحاظ ویژگیهای عملکردی موتورهای دیزلی با استفاده از روش های تصمیم سازی
- پتانسیل سنجی تولید زیستگاز از پسماندهای کشاورزی و فضولات دامی در شهرستان اهواز
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.