مقایسه نظم جویی شناختی هیجانی و خلق منفی بین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOCONF02_105
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مژده قیاسوند

دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد، گروه روانشناسی، نجف آباد، ایران

مریم قربانی

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبردهای نظم جویی شناختی هیجان و خلق منفی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم انجام شد. این پژوهش یک طرح علی مقایسه ای می باشد که در آن - 30 نفر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 با 30 نفر از افراد سالم که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند؛ مقایسه گردیدند. آزمودنی ها پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجانی گارنفسکی (CERQ،2001) و مقیاس DASS را تکمیل نمودند. داده ها با استفاده از نرم افزار19 spss و به روش تحلیل واریانس دو گروهی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد که بین میانگین نمرات نظم جویی شناختی هیجانی و خلق منفی در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 و افراد سالم تفاوت معناداری وجود دارد. میانگین نمرات اضطراب و همچنین مولفه های نشخوار گری، فاجعه سازی و ملامت دیگران در بین افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بیشتر از گروه سالم و میانگین راهبردهای تمرکز مجدد مثبت و دیدگاه گیری در بین افراد سالم بیشتر از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 می باشد. اما تفاوت مشاهده شده بین افسردگی و مولفه های ملامت خویش، پذیرش، تمرکز مجدد بر برنامه ریزی و ارزیابی مجدد مثبت بین دو گروه معنی دار نمی باشد. باتوجه به نتایج حاصل درخصوص تفاوت دوگروه، به نظر می رسد برنامه ریزی های بهداشتی درمانی و انجام درمان های روانشناختی به منظور بهبود مشکلات روانشناختی بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 ضروری می باشد.

کلیدواژه ها

دیابت نوع دو، راهبردهای تنظیم هیجان، خلق منفی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.