مقایسه ی نیمرخ شخصیتی و سلامت عمومی دختران همجنس خواه و دگرجنس خواه

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOCONF02_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 747
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرهاد جمهری

استادیار - ۲۹ ، عضو هیات علمی گروه روانشناسی دانشگاه علامه طباطبائی تهران

شیدا سوداگر

استادیار، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج، گروه روانشناسی، دانشکده علوم انسانی

حدیث کریم پوریان

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته روانشناسی عمومی، گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی دانشگاه آزاد اسلامی کیش واحدبین الملل

چکیده

میل به همجنس مسئله ای است کهن که همواره در طول تاریخ مورد بررسی و کنکاش قرار گرفته و امروزه هم در اکثر کشورهای غربی بیش از هر زمان دیگری به دلیل پذیرش جامعه در قبال این موضوع، پیروان آن آزادانه به بحث و تبادل نظر میپردازند . اما این مسئله در ایران به جهت دیدگاه های اجتماعی و مذهبی کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش به بررسی شاخصهای سلامت عمومی و ویژگیهای شخصیتی دختران همجنسخواه در جامعه ایران پرداخته شده است. برای دست یابی به هدف مذکور از روش علی مقایسه ای استفاده گردید. به منظور جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) و پرسشنامه شخصیتی چند محوری مینه سوتا (MMPI) بهره گرفته شد. به جهت تحلیل اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از شاخص های آمار توصیفی، به تجزیه و تحلیل های توصیفی داده ها و سپس به تحلیل فرضیه های مطرح شده با استفاده از آزمون مقایسه میانگین ها در دو گروه (T-Test) پرداخته شد. یافته های پژوهش نشان می دهد که سلامت عمومی دختران هم جنس خواه از دختران دگر جنس خواه بالاتر می باشد. همچنین ،مقیاس های بالینی خود بیمارانگاری، افسردگی، خستگی روانی و اسکیزوفرنی، در دختران هم جنس خواه نسبت به دختران دگرجنس خواه بالاتر است. در مقیاس بالینی شیدایی، دختران هم جنس خواه نسبت به دختران دگرجنس خواه در سطح پایین تری قرار دارند. همچنین نتایج این پژوهش نشان می دهد که دختران هم جنس خواه و دگر جنس خواه تنها در مقیاس های بالینی انحراف روانی اجتماعی، هیستری و پارانوئید با یکدیگر تفاوت معناداری دارند

کلیدواژه ها

سلامت عمومی، نیمرخ شخصیتی، دختران همجنس خواه، دختران دگر جنس خواه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.