مقایسه سبک های دفاعی و ویژگی های شخصیتی در بیماران سرطانی وافراد عادی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOCONF02_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1319
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تکتم قره باشلویی

دانشجوی کارشناسی ارشد، رشته روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تربت جام.

غلامرضا خویی نژاد

علیرضا رجائی

چکیده

زمینه و هدف: هدف از انجام این تحقیق مقایسه سبک های دفاعی و ویژگی های شخصیتی در بیماران سرطانی و افراد عادی است. روش :روش تحقیق حاضر توصیفی همبستگی است. جامعه آماری بیماران سرطانی واحد مددکاری بیمارستان امام رضا(ع) در بجنورد و همراهان این بیماران هستند که در دوگروه 75 نفری بصورت جامعه در دسترس نمونه گیری انجام شد. ابزار تحقیق آزمون شخصیت نئو و پرسشنامه سبک های دفاعی اندروز می باشد. داده های با استفاده از تحلیل واریانس و آزمون T مستقل و توسط نرم افزار SPSS 18 تجزیه و تحلیل شده اند. یافته ها: یافته های تحقیق نشان داد که بین سبک های دفاعی و ویژگیهای شخصیتی در بیماران سرطانی و افراد عادی تفاوت وجود دارد. در ویژگی های شخصیتی آزردگی روحی واسیب پذیری در بیماران سرطانی بیشتر، هیجان خواهی افراد عادی به مراتب فراوانی بیشتری داشته و در ویژگیهای باوجدان بودن، واکنش های گشودگی و نوع دوستی می توان گفت بیماری سرطان تاثیر زیادی نداشته و تقریبا دو گروه تفاوت کمی در آنها دارند. براساس نتایج پژوهش مکانیسم های رشدنایافته و روان آزرده، دفاع های غالب افراد مبتلا سرطان و مکانیسم های رشدیافته، دفاع غالب افراد عادی است. نتیجه گیری: بیماری سرطان می تواند باعث تغییر در ویژگیهای شخصیتی انسان و مکانیزم های دفاعی بدن شود. افراد سرطانی به نسبت افراد عادی آسیب پذیرتر بوده و آزردگی روحی بیشتری دارند ولی در ویژگیهایی با وجدان بودن و انسانیت تفاوتی با افراد عادی ندارند.. سبک دفاعی افراد سرطانی نیز عمدتا به همین دلیل سبک رشدنیافته و روان آزرده است.

کلیدواژه ها

سبک های دفاعی، ویژگی های شخصیتی، بیماران سرطانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.