بررسی تاثیر کاربرد فناوری اطلاعات بر احساس خودکارآمدی و رضایت شغلی کارکنان واحد اداری شرکت تراکتورسازی تبریز

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم رفتاری
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOCONF02_038
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 965
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد پاسبان

استادیار مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، تبریز، ایران

پرویز اژدری

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشگاه آزاد اسلامی تبریز، تبریز، ایران،

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر استفاده از فناوری اطلاعات بر احساس خودکارآمدی و رضایت شغلی کارکنان واحد اداری شرکت تراکتورسازی تبریز صورت گرفته است. این تحقیق مقطعی است. جامعه آماری تحقیق شامل کلیه کارمندان واحد اداری شرکت تراکتورسازی تبریز که در سال 1393 است که به صورت تمام وقت در این شرکت مشغول به کار هستند و حداقل دو سال سابقه کار دارند. 41 نفر از بین جامعه آماری به صورت در دسترس انتخاب گردید. داده ها با استفاده از پرسشنامه های خودکارآمدی شرز (GSES) و شاخص توصیف شغل (JDI) گرد آوری شد. با توجه به اینکه زمان اعمال فناوری اطلاعات در شرکت در حدود یکسال پیش بوده است. لذا در طراحی پرسشنامه ها ترتیبی اتخاذ گردید تا کارکنان در دو حالت قبل و بعد از اعمال فناوری اطلاعات میزان احساس خودکارآمدی و رضایت شغلی خود در شرکت را مورد ارزیابی قرار دادند. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS.21 و روش های آماری توصیفی(میانگین، انحراف معیار فراوانی، درصد) و آزمون تی تست زوجی مورد پردازش و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد که اعمال فناوری اطلاعات موجب افزایش احساس خودکارآمدی و رضایتمندی کارکنان واحد اداری شرکت تراکتورسازی تبریز شده است (0/01> p). با توجه به دشواری طبقه بندی و بازیابی اطلاعات و نامه های اداری در شرکت های صنعتی بزرگ، استفاده از فناوری اطلاعات تاثیر روانی مثبتی بر کارکنان دارد.

کلیدواژه ها

فناوری اطلاعات، احساس خودکارآمدی، رضایت شغلی، شرکت تراکتورسازی تبریز

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.