بررسی الگوی شکستگی ها با بررسی توان اقتصادی در چین خوردگی ناحیه تیل آباد، البرز شرقی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: هشتمین همایش ملی تخصصی زمین شناسی دانشگاه پیام نور
  • کد COI اختصاصی: PNUGEO08_107
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 979
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حکیمه شهبازی

دانشجوی کارشناسی ارشد تکتونیک دانشگاه دامغان

محسن خادمی

استادیار زمین شناسی ساختاری و تکتونیک دانشگاه دامغان

چکیده

اقدیس تیل آباد در ضلع شمالی روستای تیل آباد واقع شده است و طولی در حدود 7 کیلومتر دارد و تاقدیس غزنوی چین کوچک نامتقارنی است و در حد فاصل روستای تیل آباد و غزنوی دیده می شود در این مقاله الگوی شکستگی های ناحیه مورد بررسی قرار گرفته و با توجه به برداشت های انجام شده در منطقه و ترسیم رز دیاگرام آنها منطقه مورد مطالعه دارای دو دسته شکستگی سیستماتیک مرتبط با چین خوردگی می باشند که عبارتند از : شکستگی های دسته اول دارای روند 070-060 درجه که به موازات محور چین هستند تعدادی از این شکستگی ها با کلسیت پر شده اند . شکستگی های دسته دوم دارای روند 310-300 درجه که تقریبا عمود بر محور چین است. شکستگی های دسته اول چون موازی با محور چین و در ناحیه لولا هستند و این ناحیه خردشده است برای برداشت سنگ های آهکی کریستالیزه مناسب نیست و برای برداشت زغال مناسب است و با رعایت ایمنی های معدن کاری حفر تونل راحت تر انجام می شود شکستگی های دسته دوم چون در پهلوهای چین فراوانتر هستند و ناحیه خرد شده نیست برای برداشت های سنگ های نما و مصالح ساختمانی مناسب تر می باشند ولی برداشت زغال سنگ توصیه نمی شود شکستگی های قبل از چین خوردکی که دارای روندهای غیر مرتبط با چین هستند از لحاظ اقتصادی مفید نمی باشند.

کلیدواژه ها

شکستگی ها، چین خوردگی، تیل آباد، البرز شرقی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.