شکست قطعات در اثر تخریب ئیدروژنی
- سال انتشار: 1369
- محل انتشار: دومین کنگره ملی خوردگی ایران
- کد COI اختصاصی: INCC02_015
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1409
نویسندگان
پژوهشگاه صنعت نفت
پژوهشگاه صنعت نفت
پژوهشگاه صنعت نفت
چکیده
نقش ئیدروژن نو زاد در تخریب قطعات در موارد صنعتی تحت بررسی قرار گرفته است در این رابطه محوریکی از شیرهای کریسمستری (x-Mas Tree) نصب شده بر روی یکی از چاههای گاز ترش که از جنس Monel k500 بوده تنها پس از چند ماه سرویس دهی شکسته است. بررسیهای متالورژیکی انجام شده حاکی از بروز خوردگی تنشی وتردی ئیدروژنی و نتیجتا ترکهای مرزدانه ای تحت تاثیر عامل H2S می باشد که بلحاظ وجود عوامل تشدید کننده محیط خورنده از جمله عنصر گوگردویون کلراید اشاعه ترکها بطور سریع و بروز شکست ترد را درمقطع تغییر قطر محور موجب گردیده است. مورد دیگر مطالعه شده لوله های ارتباطی واحد پلتفر مریکی از پالایشگاه ها می باشد که از جنس فولاد 1/4Cr-1/2Mo بوده که بعلت خارج از سرویس نمودن سریع واحد زمان کافی جهت خروج ئیدروژنهای درون آلیاژ نبوده و در اثر ئیدروژنهای فوق اشباع در دمای محیط پدیده تاولهای ئیدروژنی میکروسکوپی همراه با ترکهای ناشی از آنها در مجاورت ناخالصیهای Al2O3 و بعضا Mns بوقوع پیوسته است.کلیدواژه ها
مقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.