برسی ابعاد مختلف استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در نهاد خانواده

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جامعه شناسی و علوم اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: SOCIOCONF02_052
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 892
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فلاحی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، باشگاه پژوهشگران جوان ونخبگان، تهران، ایران

نسیم خلج

دانش آموخته دانشگاه الزهرا (س)

چکیده

پژوهش حاضر بمنظور شناخت ابعاد مثبت و منفی استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در نهاد خانوادهانجام شده است.این تحقیق به روش کیفی و با هدف کاربردی صورت گرفته و برای جمع آوری اطلاعات ازتکنیک مصاحبه با روش نمونه گیری غیر احتمالی با 30 نفر از افراد فعال حاضر (متاهل) و کسانی که قبلادر این زمینه فعال بودند بهره گرفته شده است. پژوهش به منظور پاسخگویی به این پرسشها بیان شدهاست, استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در خانواده آیا موجب دوام و افزایش همبستگی می شود یابرعکس موجب دوری افراد از یکدیگر و سست شدن پیوندهای خانوادگی و سردی ارتباط بین اعضایخانواده می شود؟ ویژگی های مثبت و منفی استفاده از این تکنولوژی چه چیزهایی است و کدام یک بردیگری برتری دارد و نیز چه راهکارهایی برای مقابله با ابعاد منفی این پدیده وجود دارد و در نهایت اینکهکارکردهای شبکه های اجتماعی مجازی در حوزه خانواده کدامند؟ گردآوری اطلاعات بر پایه سه نظریهمعروف جهان شبکه ای , سرمایه اجتماعی و نظریه هویت صورت گرفته و در آخر بر اساس تئوری گیدنز وجرج هربرت مید اینگونه نتیجه گیری شد که : صرف حضور افراد و استفاده آنان از تکنولوژیهای مرتبط باشبکه های اجتماعی نمی تواند منجر به بی هویتی و پیدایش گسست در نهاد خانواده شوند.بلکه با شناخت, رعایت و کنترل جوانب ابعاد حاکم براین پدیده افراد می توانند با حضور در این فضا حمایت های نسبیبیشتری کسب نموده و کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند. البته چنانچه این ابعاد کشف نگردیده و رعایتنشوند این پدیده نتیجه ای معکوس به دنبال خواهد داشت.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی مجازی , سرمایه اجتماعی , هویت اجتماعی , نهاد خانواده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.