بررسی کلیشه های جنسیتی در کتاب پیش از دبستان استان گیلان
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: دومین کنفرانس ملی جامعه شناسی و علوم اجتماعی
- کد COI اختصاصی: SOCIOCONF02_030
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1112
نویسندگان
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور
کارشناسی ارشد جامعه شناسی پیام نور مرکز تهران غرب
چکیده
این مقاله به بررسی کلیشه های جنسیتی در کتابهای آموزش کودکان پیش دبستانی استان گیلانمی پردازد و تصویر جنسیت در کتابهای آموزشی کودکان را برمبنای نظریه یادگیری اجتماعی بررسی میکند .مهمترین پرسشی که پیش روی این تحقیق قرار دارد این سوال است که تا چه حد مفاهیم ارائه شدهدر کتاب های کودکان در دوره پیش دبستانی بر مبنای کلیشه های جنسیتی است و هویت جنسیتی در اینکتاب ها چگونه ترسیم شده اند؟ این پژوهش به روش کیفی و بر پایه تحلیل محتوای 5 کتاب آموزشی که در اختیار کودکان گروه سنی 5-6سال مدارس دولتی استان گیلان قرار داده شده صورت گرفته است . یافته های این تحقیق ، یافته های تحقیقات پیشین را تا حدود زیادی اثبات می کند و نشان می دهد با وجودی که مظاهر جامعه ایران به سمت مدرن شدن پیش می رود ولی در کلیه کتب کودکان زنان در قالب کلیشه های سنتی تعریف شده و هویت جنسیتی که از آنها تعریف شده هویتی انفعالی است .لازم به ذکر است در این تحقیق 5 کتاب گلباغ قرآن 1 و 2، کتاب کار 1 و 2، و کتاب کاردستی سال تحصیلی 90-91 بررسی می شود.کلیدواژه ها
کلیشه های جنسیتی /هویت جنسیتی/پیش از دبستانمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.