بررسی و پیاده سازی یک سیستم بومی کنترل الکترود کوره های قوس الکتریکی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سومین کنفرانس ملی ایده های نو در مهندسی برق
  • کد COI اختصاصی: NCNIEE03_146
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2110
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول رفیعیان اصفهان

شرکت مهندسی کاوشگران انرژیهای نو

هادی ثقفی اصفهانی

شرکت مهندسی کاوشگران انرژیهای نو

محمدرضا بنائیان مفرد

شرکت مهندسی کاوشگران انرژیهای نو

علی شیخی

شرکت فولاد مبارکه

چکیده

سیستم کنترل طول قوس، یکی از کلیدی ترین اجزاء و در واقع قلب یک کوره قوس الکتریکی محسوب می گردد. این سیستم با اندازه گیری جریان و ولتاژ قوس، فرامین لازم برای بالا و پایین بردن الکترودهای هر فاز را با هدف تثبیت عملکرد کوره کنترل دقیق و ایمنعملیات ذوب، تولید میکند. عملکرد این سیستم بر پارامترهای مختلف کوره از قبیل کیفیت فولاد تولیدی، مدت زمان فرایند ذوب، توان مصرفیبر تناژ فولاد تولیدی، مصرف نسوز، بهبود شاخص های کیفیت توان مصرفی مثل هارمونیک و نوسانات جریان و عدم تعادل تاثیر دارد. با توجه به اهمیت این سیستم و پیچیدگی های آن، پیاده سازی این سیستم نیازمند دانش فنی بالایی بوده و تاکنون در اختیار شرکتها و کشورهای محدودیقرار داشته است. اخیرا شرکت مهندسی کاوشگران انرژیهای نو با بهره گیری از کارشناسان زبده داخلی موفق به تولید نمونه بومی شده اینسیستم شده است که از بسیاری جهات قابل مقایسه و رقابت با سیستم های مشابه خارجی است. در مقاله پیش رو معرفی مختصری از سیستممذکور ارائه شده و عملکرد آن با بهترین نمونه خارجی موجود در ایران که در مجتمع فولاد مبارکه نصب شده و درحال بهربرداری است موردمقایسه قرار می گیرد.

کلیدواژه ها

کوره قوس الکتریکی، کنترل طول قوس، الکترود قوس، فولاد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.