نقش فناوری نانو در معماری و تأثیر آن بر اقتصاد پایدار

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
  • کد COI اختصاصی: NCFC01_132
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 722
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه بای

دانشجوی کارشناسی رشته مهندسی معماری دانشگاه آزاد آزادشهر

ابوالفضل بالارستاقی

کارشناس ارشد طراحی شهری دانشگاه علوم و تحقیقات همدان

وحید علاالدین

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد گنبد

سعید وطن خواه

کارشناس ارشد معماری دانشگاه آزاد گنبد

چکیده

تحولات و پیشرفت های اخیر باعث بوجود آمدن اثرات منفی بر محیط زیست شده است. به دنبال به حداقل رساندن این اثرات و به منظور افزایش بهره وری و اعتدال، بحث فناوری های نوین و انرژی های پاکمطرح می شود. هدف از این تحقیق بررسی تأثیر فناوری ناانو در معماری پایدار و تأثیر استفاده از مواد و مصالح نانو بر محیط پیرامون است. در این پژوهش می توان اظهار داشت که نانو تاکنون توانسته پاسخگوی شماری از اهداف معماری پایدار از قبیل صرفه جویی در مصرف انرژی، تولید انرژی های فناناپذیر و تجدید شوند، حفاظت از منابع محیط زیست، پیشگیری و رفع آلودگی های زیست محیطی و کاهش تدثیر ساخت و ساز بر محیط پیرامون باشد و می توان آن را به عنوان یک الگوی مناسب جهت معماری پایدار مطرح نمود. تحقیق حاضر به روش توصیفی تحلیلی به تعاریفی از معماری پایدار و چگونگی دست یابی به این نوع معماری و به معرفی فناوری نانو و م واد و مصالح این فناوری نوین می پردازد که بتوان آن را در معماری فردا تزریق نمود. و همچنین بهذکر نمونه هایی از ساختمان هایی که با استفاده از اصول فناوری نانو در راستای تحقق معماری پایدار ساخته شده اند، که به عنوان نمونه می توان به ساختمان کلیسای جوبیلی در رم ایتالیا به دلیل استفاده از نانو بتن خود تمیز شونده اشاره کرد.

کلیدواژه ها

معماری پایدار، نانوتکنولوژی، مواد و مصالح نانو، معماری فردا

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.