شهر دوستدار کودک، گامی به سوی شهر پایدار آینده (نمونه مورد مطالعه : شهر مشهد)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
  • کد COI اختصاصی: NCFC01_104
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1988
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهار منوچهری

کارشناس ارشد برنامه ریزی منطقه ای، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

کتایون علیزاده

استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد

چکیده

برنامه ریزی و طراحی شهرها بر اساس اصول زیبایی شناسانه شکل گرفته و هدف آن ارتقای کیفیت زندگی شهروندانی است که کودکان عمدتاض شامل آن نیستند، در حالیکه شهرهای پایدار آینده، شهرهایی هستند که حقوق کودکان در طراحی و توسعه آنها رعایت شده باشد. یکی از مفاهیمی که امروزه مورد توجه صاحبنظران عرصه شهرسازی قرار گرفته است برنامه ریزی شهرها بر اساس اصول شهرهای «دوستدار کودک» است تا از این طریق حصول به پایداری شهری محقق گردد. هدف از این مقاله، بررسی سرانه های شهری اختصاص یافته به کودکان در طرح های توسعه شهری شهر مشهد از ابتدا تا به امروز و در وضع موجود است. روش تحقیق در این مقاله، روش توصیفی- تحلیلی است و اطلاعات مورد نظر با رجوع به اسناد و مدارک جمع آوری گردیده و سپس بر اساس آنها نتیجه گیری صورت گرفته است. ابزار گردآوری داده ها شامل مطالعات کتابخانه ای، اسناد و مدارک موجود، کتب و سایت های مرتبط، طرح های تفصیلی خازنی و مهرآزان شهر مشهد و اطلاعات موجود در نهاد مطالعات طرح های توسعه شهر مشهد است. یافته ها حاکی از آن است که میزان سرانه اختصاص یافته به فضاهای مخصوص کودکان در طرح های توسعه شهر مشهد و وضع موجود نسبت به جمعیت کودکان، پاسخگوی نیاز این قشر از جامعه نمی باشد و کمتر از سرانه های استاندارد است. بنابراین توجه به نیازهای کودکان در طرح های توسعه شهر مشهد و حرکت به سمت شکل گیری شهر دوستدار کودک می تواند فضای زندگی بهتری را نه تنها برای کودکان بلکه برای همه شهروندان فراهم کند تا بدین طریق حصول به اهداف توسعه پایدار در شهرهای ایرانی- اسلامی محقق گردد.

کلیدواژه ها

شهردوستدار کودک، شهرپایدار، سرانه فضاهای شهری، شهر مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.