CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تدوین الگوی مدیریت محله محور با رویکرد توسعه پایدار (نمونه موردی: محلات مسجد الزهرا، 15 خرداد و نظامی، شهر زرین شهر اصفهان)

عنوان مقاله: تدوین الگوی مدیریت محله محور با رویکرد توسعه پایدار (نمونه موردی: محلات مسجد الزهرا، 15 خرداد و نظامی، شهر زرین شهر اصفهان)
شناسه ملی مقاله: NCFC01_084
منتشر شده در اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی» در سال 1393
مشخصات نویسندگان مقاله:

غلامرضا لطیفی - استادیار گروه برنامه ریزی شهری و منطقه ای، دانشگاه علامه طباطبائی، تهران، ایران
الهام سعادت - کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای
امیر سویزی - کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری و منطقه ای

خلاصه مقاله:
مدیریت محله به عنوان رویکردی تمرکز زدا، نقش تعیین کننده ای در رابطه با پیاده نمودن فاکتورهای توسعه شهری پایدار دارد. هدف از تحقیق حاضر نیز تدوین الگوی مدیریت در مقیاس محلات به منظور استفاده از ظرفیت های موجود مشارکت پذیری شهروندان در راستای تحقق توسعه پایدار شهری می باشد. در این پژوهش رضایت به عنوان متغیر وابسته و شاخص های محله پایدار مانند پویایی و سازگاری، تعاملات اجتماعی و ... و همچنین شاخصه های مدیریت محله محور مانند مشارکت پذیری، ظرفیت اجتماعی و ... که کیفیت آنها تأثیر مستقیم بر کیفیت محیط شهر و از آن طریق بر سطح رضایت شهروندان دارد، به عنوان متغیرهای مستقل درنظر گرفته شده است. روش تحقیق در این پژوهش از نوع ترکیبی (کمی و کیفی) است. در دسته بندی پژوهش های کمی نیز نوعی از پژوهش ها پیمایشی به حساب می آیند که در آنها از پرسشنامه استفاده می شود، چنانچه در این پژوهش نیز دسته ایی از متغیرهای مرتبط با موضوعات مدیریت محله محور و محله پایدار از طریق پرسشنامه ارزیابی شده است، در نتیجه از این منظر تحقیق حاضر یک پژوهش توصیفی- پیمایشی به حساب می آید. به منظور جمع آوری اطلاعات در این تحقیق از روش مطالعه کتابخانه ای- اسنادی و مطالعات میدانی استفاده شده، ابزار اندازه گیری اطلاعات پرسشنامه بوده و تحلیل آن نیز در دو سطح توصیفی و استنباطی صورت گرفته است. از تحلیل SWOT نیز به منظور تحلیل اطلاعات حاصله و از نرم افزار SPSS هم به منظور تشکیل ماتریس داده ها و تحلیل آماری اطلاعات در اثبات فرضیه های پژوهش حاضر استفاده شده است. در نهایت راهبردهای پیشنهادی در قالب سه گزینه ارائه شده که این گزینه ها با استفاده از مدل AHP و نرم افزار Super Decision ارزیابی شده و گزینه ایی که راهکار جامع تری ارائه داده به عنوان گزینه ی نهایی و به منظور تدوین الگوی مدیریت محله محور با رویکرد توسعه پایدار، انتخاب شده است.

کلمات کلیدی:
محله پایدار، مدیریت محله محور، محله 15 خرداد، زرین شهر، اصفهان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/348550/