تحلیل و بررسی اثرات فرهنگی و اقتصادی شهر جهانی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
- کد COI اختصاصی: NCFC01_080
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 493
نویسندگان
کارشناس ارشد عمران و دانشجوی دکترای دانشگاه فردوسی مشهد
دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته علوم اجتماعی پژوهشگری
چکیده
در این مقاله سعی شده به مفهوم جهانی شدن و فرآیند اثرات فرهنگی و اقتصادی جهانی شدن اشاره گردد و در واقع «جهانی شدن» یعنی شدت بخشیدن به آن دسته از روابط اجتماعی که نقاط جغرافیایی دوردست را با هم مرتبط می سازد و این ارتباط به شکلی است که از طریق آن وقایعی که در یکنقطه از جهان روی می دهد تحت تأثیر وقایع نقاط مایل ها دورتر از آنها هستند و برعکس. بنابراین بر اثر وقوع جهانی شدن در تصمیم گیری ها و فعالیت های اقتصادی، اجتماعی، و فرهنگی انسان ها، نقش مرزهای جغرافیایی به حداقل کاهش می یابد. در این رهگذر منافع تک تک انسان ها و کشورها بیش از پیش در منافع تمام مردم و در تمام کشورهای جهان درهم تنیده خواهد شد. در دنیای جهانی شده، واژه ملی، جای خود را به واژه بین المللی خواهد داد. در واقع «جهانی شدن» محیط یگانه ای را برای کلیه کشورهای جهان به وجود می آورد که در آن، پیوندهای بین المللی به حداکثر خواهد رسید. در این محیط بیگانه قوانین جهانشمول است وجامعه جهانی باید از آن تبعیت کند. رابرتسون یکی دیگر از صاحب نظران در این زمینه معتقد است که دیگر نباید از نظام بین الملل دولت ها صحبت به میان آورد، بلکه «جهانی شدن» در سطح فرهنگی سخن به میان می آورد و این مفهوم را در یک تعریف به صورت زیرمطرح می کند: «جهانی شدن» یا سیاره ای شدن جهان، مفهومی است که هم بر تراکم جهان و هم بر تشدید آگاهی درباره جهان به عنوان یک کل، هم وابستگی متقابل و واقعی جهانی و هم آگاهی از یکپارچگی جهان در قرن بیستم اشاره می کند.کلیدواژه ها
جهانی شدن، تحول فرهنگی، جهانی شدن اقتصادمقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.