تحلیل نقش گسترش شهر الکترونیک در توسعه شهرها (مطالعه موردی: کلانشهر تهران)

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
  • کد COI اختصاصی: NCFC01_079
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 597
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا مودتی

دانشجوی کارشناسی ارشد طراحی شهری، دانشگاه هنر تهران

پریسا بیکی

کارشناس ارشد جغرافیا- برنامه ریزی توریسم، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران

چکیده

جامعه بشری در گذر سالیان طولانی همواره به دنبال افزایش آگاهی، توسعه علوم و در نتیجه ارتقای توانایی های خود در نظام جهان بوده است. در همین راستا، امروزه فناوری اطلاعات بسیار مورد توجه می باشد و به سرعت در حال پیشرفت فنی و گسترش در جوامع مختلف است و باعث شده تا بسیاری از مسائل شهرها و کلانشهرها نیز تحت تأثیر فناوری های جدید قرار بگیرد. در این میان می توان اذعان داشت که مهمترین کارکرد فناوری اطلاعات و ارتباطات و هدف از گسترش این فناوری ها دانش محور شدن جامعه شهری است. در همین حوزه شهر الکترونیک قابل طرح می باشد. شهر الکترونیک، شهری است که اداره امور شهروندان شامل خدمات و سرویس های دولتی و سازمان های بخش خصوصی به صورت برخط (online) و به صورت شبانه روزی با بهره گیری از ابزار فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) و کاربردهای آن انجام می شود. مقاله ی حاضر در جهت بررسی نقش گسترش شهر الکترونیک در چگونگی شکل گیری توسع آینده شهر تهران است. روش تحقیق حاضر توصیفی و کاربردی می باشد. این تحقیق درنظر دارد با تحقیق درنظر دارد با تطبیق توسعه زیرساخت های نظری و فکری شهر الکترونیک بر توسعه های کالبدی شهر تهران به شفاف سازی ارتباط بین شهر الکترونیک و توسعه های آینده شهر، و تأثیرات متقابل آنها بر هم بپردازد. یافته های تحقیق نشان می دهد که ایجاد شهر الکترونیک تأثیرات مثبت و منفی چشمگیری بر توسعه کالبدی شهر دارد و موجب تحول در ساختار شکل گیری شهرها شده است.

کلیدواژه ها

شهر الکترونیک، شهروند الکترونیک، ساختار شهر، توسعه های آینده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.