تحلیل ساختار کالبد بخشه مرکزی شهر اسفرین با استفاده از فن Space Syntax و ارائه راهبردهایی به منظور افزایش امنیت در آن

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
  • کد COI اختصاصی: NCFC01_078
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 800
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره نصریان

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری، دانشگاه یزد

نجما اسمعیل پور

عضو هیئت علمی و استادیارگروه شهرسازی، مجتمع هنر و معماری، دانشگاه یزد

چکیده

ترتیب یا سازمان یابی عناصر و اجزای سیستم در جهت هدف سیستم، در درون خود به وجود آورنده رابطه بین عناصر و اجزاست، که به آن ساختار گفته می شود. کالبد به عنوان یک مفهومی ذهنی نمود فیزیکی تفکراتی است که به تولید فضا اقدام نموده است. به گونه ای که با درک درست کالبد تولید شده می توان به درک صحیح فضا نزدیک شد. مفهوم ساختار در قرن بیستم در قلمرو فلسفه پدید آمد. مفهوم کالبد نیز از علم زیست شناسی به سایر علوم راه یافته است. از جمله نظریه هایی که به مطالعه ساختار فضای شهری می پردازد، نظریه چیدمان فضا است که برای مطالعه ی ساختار فضا و نظم درونی یک سیستم شهری به کاربرده می شود. در این نظریه با تحلیل تصاویر فضائی از توده های شهر می توان به ساختار کالبد آن دست یافت و از آن ره به درک صحیح فضا و در نتیجه برنامه ریزی صحیح برای آن نزدیک شد، لذا هدف از انجام این پژوهش، تحلیل ساختار کالبد بخشه مرکزی شهر اسفراین با استفاده از فن space syntax، به منظور شناسایی فضاهای آسیب پذیر اجتماعی می باشد. این مهم از طریق بررسی نقشه های چیدمان فضا بدست خواهد آمد. نوع این تحقیق کاربردی است که در آن از روش تحلیلی استفاده شده است. در این پژوهش بررس و تحلیل ساختاردر بخشه مرکزی انجام می گردد. توصیه می گردد از نتایج این پژوهش در برنامه ریزی و توسعه های آتی این شهر در جهت ارائه راهکارهایی که بتوان گسست های موجود در شکل گیری ساختار یک شهر را جبران و خصوصیاتی برای طرح های ساختاری مطابق با یک شهر ایرانی اسلامی تدوین نمود، استفاده گردد.

کلیدواژه ها

ساختار، کالبد، space syntax، بخشه مرکزی، اسفراین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.