تبیین رویکرد ارزشگرایی در برنامه ریزی شهری با تأکید بر محلات نابسامان امروز و فردای شهری
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
- کد COI اختصاصی: NCFC01_077
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 627
نویسندگان
کارشناس ارشد برنامه ریزی شهری، مدیر عامل مهندسین مشاور ایوان نقش جهان
کارشناس ارشد شهرسازی دانشگاه تربیت مدرس
چکیده
آنچه که شهرسازی و معماری دوره گذشته را از شهرسازی و معماری معاصر به معنای عام آن جدا و متمایز می کند و آنچه که باعث سربلندی، شهرت، ماندگاری و پایداری و کسب احترام برای شهرسازی و معمای گذشته شده، ارزش هاینهفته در آن است که مبتنی بر دانایی است و آنچه که در شهرسازی و معماری معاصر توانسته خود را بنمایاند و هم ارزش نمونه های مشابه گذشته خود نشان دهد، بهره گیری از دانایی و مبتنی بر ارزش ها بوده است. شرط پایداری و تداوم: دانایی است چه دانش باشد، چه معاری و چه ادبیات. آنچه مبتنی بر دانایی باشد، پویا و پایدار است: چرا که به ارزش ها احترام می گذارد و در جهت تکامل و تعالی حرکت می کند. ارزشگرایی در برنامه ریزی شهری به دنبال تثبیت (سنت پذیری) وضع موجود ، تعدیل (سنت سازی) یا بهبود وضع موجود ، تغییر (سنت شکنی) یا ایجاد شرایط مطلوب برمبنای ارزش مداری ، ارزش گذاری و ارزش آفرینی در تکامل روندی از عقل ، دانایی ، فرهنگ ، شهر و تمدن است. حرکت از تفکر پروژه- محوری به سمت اجتماع- محوری در برنامه ریزی شهری نیازمند رویکردی است که با اصول محله های شهر و برنامه ریزی محله مبنا تطابق داشته باشد و به این نگاه رسید که دارایی ها زمانی در توسعه محله یا بیشترین کارایی را خواهد داشت که منطبق با ارزش های موجود، بیدار کننده ارزش های نهان و منفعل جامعه، امانت دار ارزش های مورد استفاده، مراقبت از کاستی و نابودی آنها و هوشیار در تبدیل این ارزش ها به همدیگر و یا به ثروت های ارزشمند باشد. از این رو رویکرد ارزشگرایی در برنامه ریزی شهری می تواند راهگشا برای تضمین مسیر برنامه ریزی شده برای توسعه محله ای و ساماندهی و توانمندسازی محلات نابسامان باشد.کلیدواژه ها
دانایی، توسعه محله ای، رویکرد ارزشگرایی، محلات نابسامان، برنامه ریزی شهریمقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.