تاثیر فناوری اطلاعات بر کاربری اراضی شهر آینده
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
- کد COI اختصاصی: NCFC01_074
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 852
نویسندگان
کارشناس شهرسازی و دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا و برنامه ریزی روستایی، دانشگاه فردوسی مشهد
چکیده
همواره در طول تاریخ به موازات پیشرفت فناوری، ساخت، الگو و کیفیت زندگی شهری متحول شده است. تحولات دگرگون کننده این عصر در پرتو حضور و رشد فوق العاده ی فناوری اطلاعات صورت گرفته که موجب می گردد انتظار جدیدی در حال شکل گیری باشد. شهر آینده شهری است که پیروی شهرهای امروزنیست و با تحولاتی در زمینه ی فناوری های ارتباطی، اطلاعاتی و ... رو به روست. در این میان از شهر آینده نیز بسیار سخن گفته شده ولی در نهایت فرد را با تصوری مه آلود رها می سازد. این در حالی است که نمی توان جدا از شاخص های رشد سریع استفاده از فناوری های جدید ترکیب نوین کاربری های شهری را نادیده گرفت. مکان زدایی ناشی از خلق فضای مجازی، شهر (واقعی) را آماده ی پذیرش تغییراتی می کند. تزریق فعالیتهای متعدد شهری در شهر مجازی کاربری هم ردیف خود را در شهر واقعی دچار تحول می کند. همگام با حذف و زوال پاره ای از کاربری ها، میزان اهمیت و تقاضای سایر کاربری ها افزایش می یابد. در این راستا این مقاله درچارچوب روش تحقیق توصیفی- تحلیلی با هدف لزوم برایند فناوری نوین اطلاعات با زندگی واقعی مردم، در پی یافتن پاسخی برای این پرسش اصلی است که در مسیر رشد و اینده نگری و شناخت شهرهای آینده، حرکت برنامه ریزی کاربری اراضی شهری به چه سمتی است؟ نتایج حاصل از بررسی ها نمود عملکردی شهر آینده را به واسطه ی فناوری اطلاعات به تصویر می کشد که دگرگونی بخش روند برنامه ریزی و همگام با تحولات آتی است.کلیدواژه ها
شهر آینده، فناوری اطلاعات، کاربری اراضی شهریمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.