تأثیر بهسازی بافتهای با ارزش در فرهنگ سازی نقاط روستایی درون شهری (نمونه موردی: محله فرحزاد تهران)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
- کد COI اختصاصی: NCFC01_070
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 675
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، گروه معماری، تهران، ایران
استادیار، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب، گروه معماری، تهران، ایران
چکیده
امروزه با توجه به زندگی ماشینی و معضلات زندگی شهری، انسانها دست به تخریب بافتهای با ارزش زده اند و روز به روز درجوامع شاهد از بین رفتن آثار با ارزشی هستیم که بسیاری از این عناصر گرانبها در مناطق روستایی واقع شده اند و ریشه در فرهنگ کهن ایرانی دارند. اگر در حفظ و احیای این عناصر همت ورزیده شود، به الطبع انسانها نسبت به محیط زندگی خود تعلق خاطر بیشتری پیدا خواهند کرد و در نگهداری این میراثهای فرهنگی خواهند کوشید. زیرا که همین بناهای با ارزش هستند که هم می توانند به یک کالبد روستایی هویت بخشیده و باعث شوند که از منظر روانی ساکنان روستا نسبت به محیط زندگی خود احساس مسئولیت بیشتری پیدا کنند و در حفاظت آن خود نیز گام بردارند، و همچنین باعث گرایش انسانها نسبت به فرهنگ زندگی روستایی شوند. اکنون با نگرشی دقیقتر، روستاهایی نظیر فرحزاد را می توان یافت که دارای بناهایی هستند که مورد بی توجهی و تخریب قرار گرفته اند. حال که با کمی توجه و بهسازی در بافتهای روستایی می توان در حفظ فرهنگ مردم روستا و همچنین گسترش زندگی روستایی تلاش کرد. در مقاله مذکور سعی بر آن است تا با بهره گیری از مطالعات میدانی و کتابخانه ای، عوامل تخریب و یا بی توجهی به بناهای با ارزش را مورد واکاوی قرار داده و تأثیر جنبه های فرهنگی، حفظ و احیای این ابنیه بر ساکنان و نقش هویتی آن در ساختار روستاها مورد بررسی قرار گیرد. بهسازی مناسب، در زندگی روستایی می تواند باعث شکل گیری فرهنگی صحیح و در پی آن نظام اجتماعی و شهر ایده آل فردا گردد.کلیدواژه ها
بافت روستایی، فرهنگ، هویت، بهسازی، فرحزادمقالات مرتبط جدید
- نقش تعامل شهروندان با شهرداری جهت توسعه و آبادانی شهرهای تازه تاسیس
- امکانسنجی پیاده سازی فناوریهای نوین و پایدار برای بهبود مدیریت هوشمند شهری
- طراحی مناطق بهینه باغات خانواده شهر شیراز با استفاده از سیستم اطلاعات مکانی و روش تحلیل سلسله مراتبی
- نگاهی به روش های طراحی معماری از دیدگاه جفری برادبنت
- تاثیر فناوریهای نوظهور ساختوساز بر بافت شهر ی: یکپارچگ ی، چالش ها و فرصت ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.