بررسی نقش مدیریت شهری در افزایش سرمایه اجتماعی
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
- کد COI اختصاصی: NCFC01_059
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 765
نویسندگان
عضو هیئت علمی شهرداری تهران MBA کارشناس ارشد مدیریت اجرایی
کارشناسی ارشد رشته پژوهشگری دانشگاه آزاد اسلامی
چکیده
به دلیل عدم توجه طرح های توسعه شهری به ابعاد مختلف محیط زندگی شهری، این طرح ها نه تنها در حل مسائل و مشکلات موجود ناتوان بوده، بلکه بسیاری از آنها به مرحله اجرا نرسیده است. شهرسازی با رویکردی صرفاً کالبدی و اقتصادی و در نتیجه غافل از مسائل اجتماعی و فرهنگی، در حل معضلات و مشکلات شهری ناکام بوده است. تجربیات گذشته جهان و البته بسیاری از تجربیات شهرسازی در کشور ما نیز نشان داده است که نمی توان با نگاه از بالا و در قالب نقشه های مختلف در حل این معضلات موفق شد. بر همین اساس بار دیگر توجه به محلات و جوامع خرد شهری در دستور کار جامعهشناسانف برنامه ریزان و طراحان شهری قرار گرفته است چرا که فقط در این مقیاس می توان به ابعاد مختلف زندگی شهری پی برد واز نزدیک مسائل را مورد بررسی قرار داد. از این رو، مقاله حاضر به بررسی رابطه شاخص های مدیریت شهری با افزایش سرمایه اجتماعی در ناحیه 3 منطقه 17 شهر تهران، که به نوعی در پی تجدید ساختارهای خود در جهت همگام شدن با تغییرات روز مدیریت شهری است، می پردازد. اینمقاله از نوع توصیفی- پیمایشی است: ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه بروده است و نمونه ها را 322 نفر از شهروندان این منطقه تشکیل داده اند. یافته ها رابطه بینابعاد مدیریت شهری (شرایط فیزیکی، عدالت اقتصادی، عدالت اجتماعی، ثبات فرهنگی، ثبات محیطی) با سرمایه اجتماعی را تأیید می کند؛ آزمون فریدمن هم ارجحیتی به این شکل نشان داد: عدالت اجتماعی، عدالت اقتصادی، ثبات فرهنگی، شرایط فیزیکی، ثبات محیی، با مقایسه نتایج این مقاله و سایر تحقیقات مشاهده می کنیم که تأثیر مدیریت شهری بر افزایش قابلیت سرمایه اجتماعی غیرقابل انکار می باشد. این مسئله ما را به این نتیجه سوق می دهد که هرچه مدیریت شهری اصولی تر پیش رود و هرچه شرایط فیزیکی شهرها رو به پیشرفت باشد، عدالت اقتصادی و اجتماعی بیشتر حکمفرما شود و جامعه از ثبات فرهنگی و محیطی بیشتری برخوردار باشد قابلیت های سرمایه اجتماعی در قالب 4 بعد ساختاری، نهادی، شناختی و هنجاری را بهبود و افزایش می دهد. بنابراین پیشنهاد می شود که شهرداریها نسبت به تئوری های نحوه اداره و مدیریت شهرداریها آگاهی بیشتر کسب کنند و از ویزگی ها و نقاط قوت این نظریه در عمل استفاده نمایند. و نیز با تأکید بر قابلیت های سرمایه های اجتماعی برای بهبود آن برنامه ریزی کنند.کلیدواژه ها
مدیریت شهری، سرمایه اجتماعی، منطقه 17مقالات مرتبط جدید
- بررسی راهکارهای مقاومسازی سازه های شهری در برابر زلزله و فرونشست زمین
- راهکارهای نوین برای کاهش هزینههای اجرایی و افزایش کارایی در شهرداری ها
- مدیریت و بهروزرسانی بانک های اطلاعات مکانی شهری با GIS در شهرداریها
- پایش سلامت پلها و سازه های شهری با سنسورهای IoT
- کاربرد زنجیره ارزش مکانی در شناسایی و اولویت بندی فرصت های سرمایه گذاری شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.