بررسی تدثیر چینش کالبدی محیط بر ارتقای امنیت و کاهش جرائم شهری با تأکید بر رویکرد CPTED، (مطالعه موردی: محله قاسم آباد- زابل)
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: اولین همایش ملی در جستجوی شهر فردا «واکاوی مفاهیم و مصادیق در شهر اسلامی - ایرانی»
- کد COI اختصاصی: NCFC01_038
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 887
نویسندگان
دانشجوی طراحی شهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان
کارشناس ارشد طراحی شهری
چکیده
امنیت یکی از اساسی ترین توقعاتی است که از جوامع انسانی انتظار می رود. از این روی نقش بسزایی بر سرزندگی و پایداری اجتماعات انسانی ایفا می کند. آنچه مسلم است پاره ای از احساس ناامنی و ترس متوجه جرائم شهری است بنابراین، رویکردها و راهکارهای بسیاری (مرزبندی شهری، دوربین های مدار بسته و موارد مشابه) در سرتا سردنیا برای کاهش جرائم شهری و ارتقاء حس امنیت در محیط های شهری بکار گرفته شده است. رویکرد CPTED- پیشگیری از جرم از طریق طراحی محیطی که بیشتر مورد توجه شهرسازان قرار دارد بر این ایده استوار است که از طریق چینش صحیح محیط کالبدی می توان تا اندازه بسیاری، از وقوع جرائم شهری پیشگیری کرد. از این روی در این پژوهش به شیوه تحلیلی- اسنادی اصولی اساسی رویکرد CPTED در رابطه با نمونه موردی (محله قاسم آباد شهر زابل) مورد بررسی قرار گرفته است. و راهکارهایی برای ارتقاء حس امنیت در محله قاسم آباد ارائه شده است. نتایج حاصل بر پایه تحقیقات انجام گرفته و تجارب سایر کشورها نشان می دهد، در صورتی که اصول مطرح شده CPTED در محیط های شهری بخوبی بکارگرفته شوند. تا اندازه قابل توجهی از جرائم شهری کاسته خواهد شد و بر ارتقاء حس امینت مؤثر خواهد بود.کلیدواژه ها
محله، امنیت، CPTED، قاسم اباد، پیشگیری از جرممقالات مرتبط جدید
- بررسی علل وقوع و پیشگیری از سقوط در کارگاه های ساختمانی
- بررسی تاثیر جداسازهای لاستیکی بر پاسخ لرزهای مخازن مکعبی مایع
- بررسی تاثیر مقاومت فشاری بتن در پاسخ دینامیکی س د های بتنی وزنی با مطالعه ی موردی سد سفیدرود
- تاثیر طراحی شهری بر سلامت روان: تحلیل عناصر محیطی و رفاه شهروندان
- کاربرد فناوریهای هوشمند در بهینه سازی مدیریت و برنامه ریزی شهری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.